Kimseyi istememek

819574

Femtopat
Makaleler
2
İnsanlar birilerini bulunca tamamlanmış hisseder ben daha çok kendi başıma olunca tamamlanmış hissediyorum, yani sosyalleşmek daha yalnızlaştırıyor gibime geliyor.

Ayrıca kimseye güvenemiyorum biriyle arkadaş olunca, yakınlık hissedince "bu da bir sorun çıkarır, hayal kırıklığına sebep olur" gibi şeyler düşünüyorum zaten de öyle. Kendi başıma vakit geçirmek bosa zaman geçirmek değil bence, insan kendi kendine yetebilmeli hele yalnız kalmamak için ortama uyum sağlayan kendi benliklerini kaybeden herkese gıcık oluyorum kimse özgün, dürüst değil gibi. Zaten durum bu kendim gibi biri yok, aramıyorum da. Ve benimki içine düşülmüş bir yalnızlık değil - benimki seçilmiş bir yalnızlık türü.

Tabii çok kriterlerim ve prensiplerim de var hemen hayal kırıklığına uğrayabilirim.
Ayrıca gerçekten dost bildiğim insana çok şey katabilirim, onu geliştiririm, ona inanırım ama eninde sonunda o da diğerlerine benzer. Siz de benim gibi hissediyor musunuz?

Ne kadar sosyalleşirsen sosyalleş senin kişiliğinde yalnızlık varsa en sonunda herkes gider ve sen tek başına kalırsın.

Dostum sevdiğim çok güzel bir laf var.
İnsanların sevgili yapmak için aynı ortamda bulundukları ortamda tek başına kalmak en iyisidir.

Kimse kendine yetemez kimse Tanrı değildi. Bu kendine yetmek sosyal medya ve teknolojinin getirdiği saçmalık cicero dostluk üzerine adlı kitabunda çok güzel özetliyor bu bizi insan yapan her şey tek başımıza değersiz başkaları ayna gidiri ondan yansır ve kendi benliğimizi oluştururuz.

İnsanlar birilerini bulunca tamamlanmış hisseder ben daha çok kendi başıma olunca tamamlanmış hissediyorum, yani sosyalleşmek daha yalnızlaştırıyor gibime geliyor.

Ayrıca kimseye güvenemiyorum biriyle arkadaş olunca, yakınlık hissedince "bu da bir sorun çıkarır, hayal kırıklığına sebep olur" gibi şeyler düşünüyorum zaten de öyle. Kendi başıma vakit geçirmek bosa zaman geçirmek değil bence, insan kendi kendine yetebilmeli hele yalnız kalmamak için ortama uyum sağlayan kendi benliklerini kaybeden herkese gıcık oluyorum kimse özgün, dürüst değil gibi. Zaten durum bu kendim gibi biri yok, aramıyorum da. Ve benimki içine düşülmüş bir yalnızlık değil - benimki seçilmiş bir yalnızlık türü.

Tabii çok kriterlerim ve prensiplerim de var hemen hayal kırıklığına uğrayabilirim.
Ayrıca gerçekten dost bildiğim insana çok şey katabilirim, onu geliştiririm, ona inanırım ama eninde sonunda o da diğerlerine benzer. Siz de benim gibi hissediyor musunuz?

Hocam son dediğinizi pek anlayamadım. Ona çok şey kattığınız bir dostunuz oldu ve sonra o da mı sizin diğerleri diye kategorilendirdiklerinize benzedi merak ettim açıkçası.

Kimse kendine yetemez kimse Tanrı değildi. Bu kendine yetmek sosyal medya ve teknolojinin getirdiği saçmalık cicero dostluk üzerine adlı kitabunda çok güzel özetliyor bu bizi insan yapan her şey tek başımıza değersiz başkaları ayna gidiri ondan yansır ve kendi benliğimizi oluştururuz.
Öyle mana da demedim. Tabi ki insan anlaşılmak, paylaşmak sevilmek ister. Demem o ki fazla hayal kırıklığı ve prensiplerin karşılanmamı herkesin aşırı basit olması sebebiyle daha az sosyal olmayi vuruluyorum. Elbette insan insana muhtaçtır ama kendin gibi birini bulamayınca kendi başına olunca da mutlu olunduğunu söylemek istedim. İnsan sevmiyorum asla istemiyorum gibi bir şey değil bu

Hocam son dediğinizi pek anlayamadım. Ona çok şey kattığınız bir dostunuz oldu ve sonra o da mı sizin diğerleri diye kategorilendirdiklerinize benzedi merak ettim açıkçası.
Öyle de oldu ama yine herkes aynı şeyi yapar ve kimse sevgime, samimiyetime değmeyecek bir kişiliğe bürünecek gibi negatif bir inancım var

Öyle mana da demedim. Tabii ki insan anlaşılmak, paylaşmak sevilmek ister. Demem o ki fazla hayal kırıklığı ve prensiplerin karşılanmamı herkesin aşırı basit olması sebebiyle daha az sosyal olmayi vuruluyorum. Elbette insan insana muhtaçtır ama kendin gibi birini bulamayınca kendi başına olunca da mutlu olunduğunu söylemek istedim. İnsan sevmiyorum asla istemiyorum gibi bir şey değil bu.

Mükemmel değilsin öncelikle bunu bil seninde eksikliğin var ama belki de bunu görmek istemiyorsun. İnsanlar her zaman eksiktir bir tam değildir ve şu da var ki insana nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın basit davranırsan sana da basit davranırlar. Ben mesela öğrendiğim bildiğim hiçbir şeyi kimseye anlatmam burada yazmak dışında çünkü kimsenin umurunda değil.

Öyle de oldu ama yine herkes aynı şeyi yapar ve kimse sevgime, samimiyetime değmeyecek bir kişiliğe bürünecek gibi negatif bir inancım var
Bence ilk olarak narsist ve egoist kişiliğinizden kurtulmanız gerekiyor bunun negatif bi inançlada alakası yok. Bir ortama girersiniz kafa yapınız uyuşmaz ortamdakilerden zevk almazsınız ama neden bir insanla ilişkiniz sizin için hayal kırıklığı yada sorun olsun ki. Her insan size güzel yada kötü anı katar, tecrübe katar. İnsanın yapısında sosyallik var zaten bu eski yıllardan gelmiş bir şeydir. Düşüncelerinizi bir kenara bırakıp kafa dağıtıp çok derin düşünmeyin. İnsanları olduğu gibi kabul edin kimse mükemmel değildir unutma hocam.

Mükemmel değilsin öncelikle bunu bil seninde eksikliğin var ama belki de bunu görmek istemiyorsun. İnsanlar her zaman eksiktir bir tam değildir ve şu da var ki insana nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın basit davranırsan sana da basit davranırlar. Ben mesela öğrendiğim bildiğim hiçbir şeyi kimseye anlatmam burada yazmak dışında çünkü kimsenin umurunda değil.
Fikir danıştım, bunda gerilecek bir şey yok.. Ve her davrandığın aynı şekilde karşılık veremiyor, sen dürüst olduğunda karşındakiler dürüst mu olacak zannedersin, düz mantıkların anlayacağı şeyler değil bunlar

Fikir danıştım, bunda gerilecek bir şey yok. Ve her davrandığın aynı şekilde karşılık veremiyor, sen dürüst olduğunda karşındakiler dürüst mu olacak zannedersin, düz mantıkların anlayacağı şeyler değil bunlar.

Niye gergin olayım sadece herkes için geçerli olan bir şeyi söyledim. Dürüstlükse kimseye güvenmiyeceksin hayat yalandan ibaret ve o sahte davranışları senin davranışına göre şekillencek. Benim değindiğim nokta senin kendini mükemmel sanman değilsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı