Kimyadan 23 aldım

9. sınıfa yeni geçtim, ortalama bir Anadolu lisesinde okuyorum. 8. sınıfta notlarım 95'in altına inmezdi, eğitim hayatım boyunca ilk defa bu kadar düşük bir not aldım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem zaten baskıcı, bu haldeyken bile telefona sınır koyuyorlar ve dershaneye gidiyorum. Ona rağmen 23 aldım ve bunu onlara nasıl anlatacağımı bilmiyorum... Ne yapmalıyım sizce?
Ortalam kaç şu anlık?

Ben takmıyorum ama evden bile atabilir ailem.
Arkadaşların dediği gibi ileriye bak, eğer diğer derslerin iyiyse proje ödevini kimyadan al, ödevleri full yap, bende 9. Sınıfım mattan 35 aldım hoca quiz yaptı 80 aldım sözlüye 65 girdi mat ortalaması şuan 50 devam ediceğim yükseltmeye, genel ortalamam ise 70 seninle aynı çok takma düşmez daha. Geçmişi değiştiremezsiniz ama geleceği şekillendirebilirsiniz motivasyonum düştüğünde Ramiz dayının sözü aklıma gelir:
"geçmişi hatırlamak ne korkunçtur,
geleceği değiştiremiyorsan eğer.".
Umarım ailen kızmaz duruma dostum. He bu arada seni evden atmazlar ne kadarda kötü not alsan ailen seni hâlâ seviyordur, benimde aynı durum.

Arkadaşların dediği gibi ileriye bak, eğer diğer derslerin iyiyse proje ödevini kimyadan al, ödevleri full yap, bende 9. sınıfım matematikten 35 aldım hoca quiz yaptı 80 aldım sözlüye 65 girdi mat ortalaması şu an 50 devam edeceğim yükseltmeye, genel ortalamam ise 70 seninle aynı çok takma düşmez daha. Geçmişi değiştiremezsiniz ama geleceği şekillendirebilirsiniz motivasyonum düştüğünde ramiz dayının sözü aklıma gelir:
"Geçmişi hatırlamak ne korkunçtur,
Geleceği değiştiremiyorsan eğer.".
Umarım ailen kızmaz duruma dostum. He bu arada seni evden atmazlar ne kadar da kötü not alsan ailen seni hâlâ seviyordur, benim de aynı durum.

Tavsiyen için teşekkür ederim en son matematikten proje aldım onu da yetiştiremedim ama olsun yapacağız bir şeyler.

Hocam düzenli not tutma alışkanlığınız varsa derslerini dinliyorsanız daha iyisini yapabilirsiniz baskıcı aile genellikle moral bozabiliyor hatta sinir bozucu olabiliyor kimimiz için kafaya takmamak lazım en kötü ailenizle konuşabilirsiniz ben ailemle konuşarak yumuşatmıştım bu durumu.
Screenshot_20260104-235030.jpg

Zor bir ailede yaşıyorsun kardeşim hiç bir şey yapamazsın o aileye. Ilgilenme sana ne yaparlarsa ne söylerlerse söylesinler.
Şu an çocuğum olsun gerekirse döve döve okuturum, çocukken a'dan z'ye her şeyini kontrol ederim dersleri iyi olsun diye. Bomboş üni bitirip hayatı boyunca bir baltaya sap olamayıp ömür boyunca sürecek depresif bir kişiliğe bürüneceğine ilkokuldan liseye kadar dayak yesin, sınırları zorlansın hiç fark etmez. Ailesi en iyisini yapıyor.

Ben takmıyorum ama evden bile atabilir ailem.
Dürüstlük her kapıyı açar. Hiçbir şey düşündüğün kadar kötü olmaz. Dürüst ol ve düzelteceğini söyle.

Şu an çocuğum olsun gerekirse döve döve okuturum, çocukken a'dan z'ye her şeyini kontrol ederim dersleri iyi olsun diye. Bomboş üni bitirip hayatı boyunca bir baltaya sap olamayıp ömür boyunca sürecek depresif bir kişiliğe bürüneceğine ilkokuldan liseye kadar dayak yesin, sınırları zorlansın hiç fark etmez. Ailesi en iyisini yapıyor.

Dürüstlük her kapıyı açar. Hiçbir şey düşündüğün kadar kötü olmaz. Dürüst ol ve düzelteceğini söyle.
Tıp okumadığı sürece iş bulması çok zor. Eğer farklı bir alanda yetenek varsa , ona yönelmeli.

İnsanlar belki de bu tarz aileler yüzünden üniversite okuyor. Bazıları da 4 yıl sonra diplomalı işsizlik yaşıyor. Belki de o 4 yıl da farklı bir meslek de çalışsa çoktan düzenini kurabilecekken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı