Peki 9900K yada 9700K'nın 3600 MHZ RAM ile kullanılma tavsiyesi filan gibi bir durum var mı ? Ryzen3 serisinde 3600 MHZ RAM' den bahsediliyor ya o açıdan sordum.Merhaba arkadaşlar konu başlığındaki sorum şu; Kingston HyperX DDR4 2666MHZ RAM'den 3200 CL16 bir RAM'e geçilir mi? Z390 Tomahawk ve i9 9900K, GTX 1080 var. Sizce değer mi?
Peki hocam.Bütçeniz varsa geçebilirsiniz fakat acelesi yoksa sonraya da bırakabilirsiniz.
Dostum youtube da var frekans farklılıklarında nasıl bir FPS artışı olduğu. Bazı oyunlarda 2133 MHZ ile 3200 yada 3600 MHZ hiç farketmiyor şaşılacak derecede max 10 FPS değerler gördüm bulabilirsin hemen yazıver iki dakika. Değer mi değmez mi kararını verirsin. Bence gerek yok önce 2. ele koy RAM'lerini satıldığı anda yapıştır zaten RAM artık pek pahalı değil. Ben yeni araştırdım 2133 MHZ anakartım olduğu için ama bana bile pek de gerekli gelmedi ama anakartın destekliyorsa geçersin dediğim şekilde önce sat sonra al. Anakart masrafı yapmadan geçebiliyorsan yapabilirsin.Peki. Hocam benim öğrenmek istediğim araların da ki Performans farkı değer mi geçmeye Performans farklarını da söyleye bilecek biri varsa çok iyi olur arkadaşlar.
Peki hocam.
Peki hocam Msı Z390 Tomahawk ile uyumlu bir Ram tavsiyesi verebilir mi sin Ben uyumluluk için web sitesine baktım ama çoğu ürünü bulamadımDostum youtube da var frekans farklılıklarında nasıl bir FPS artışı olduğu. Bazı oyunlarda 2133 MHZ ile 3200 yada 3600 MHZ hiç farketmiyor şaşılacak derecede max 10 FPS değerler gördüm bulabilirsin hemen yazıver iki dakika. Değer mi değmez mi kararını verirsin. Bence gerek yok önce 2. ele koy RAM'lerini satıldığı anda yapıştır zaten RAM artık pek pahalı değil. Ben yeni araştırdım 2133 MHZ anakartım olduğu için ama bana bile pek de gerekli gelmedi ama anakartın destekliyorsa geçersin dediğim şekilde önce sat sonra al. Anakart masrafı yapmadan geçebiliyorsan yapabilirsin.
4400MHZ e kadar RAM takabilirsin bütçene göre belli başlı sitelerdeki RAM' lere bak ordan 3000 yada 3200 MHZ çift kanal 2x8 16GB işini görecektir fazlasıyla. Birde CL değerlerine bak CL 16 olsun mesela en fazla.Peki hocam Msı Z390 Tomahawk ile uyumlu bir Ram tavsiyesi verebilir mi sin Ben uyumluluk için web sitesine baktım ama çoğu ürünü bulamadım
hocam web sitesin de bulmuyor bu kod lu ram leri4400MHZ e kadar RAM takabilirsin bütçene göre belli başlı sitelerdeki RAM' lere bak ordan 3000 yada 3200 MHZ çift kanal 2x8 16GB işini görecektir fazlasıyla. Birde CL değerlerine bak CL 16 olsun mesela en fazla.
![]()
Corsair 2x8 16GB 3200MHz D4 CMK16GX4M2E3200C16 - PttAVM.com
Corsair 2x8 16GB 3200MHz D4 CMK16GX4M2E3200C16www.epttavm.com
![]()
Bilgisayar Bellek (RAM) Modelleri - PC RAM Fiyatları - n11
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
RGB ışıldaklı fırıldaklı istemiyorsan bunlar çok uygun bence. RGB bellek istiyorsanda galiba Gskill Trindent ler biraz ucuzdu diğer RGB modellere göre.![]()
Corsair Vengeance LPX Black 2x8GB DDR4-3200 CL16 RAM (CMK16GX4M2E3200C16)
Corsair Vengeance LPX Black 2x8GB DDR4-3200 CL16 RAM (CMK16GX4M2E3200C16) / 3200 MHZ / 16 GB / DDR4 / Var / PC / özellikleri ve özel fiyatıyla Webdenal'da. Şimdi Satın Alın!www.webdenal.com
Hangi websitesi websitesi derken ?hocam web sitesin de bulmuyor bu kod lu ram lerişaka gibi bir sürü denedim yine bulmadı acaba hepsi uyumlu değil mi ? bu ikisi de olmuyor
Youtubede fps testleri mevcut.Peki. Hocam benim öğrenmek istediğim araların da ki Performans farkı değer mi geçmeye Performans farklarını da söyleye bilecek biri varsa çok iyi olur arkadaşlar.
Peki hocam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.