Kingston 2666 MHz RAM'den 3200 MHz RAM'e geçilmeli mi?

iknk

Decapat
Merhaba arkadaşlar konu başlığındaki sorum şu; Kingston HyperX DDR4 2666MHZ RAM'den 3200 CL16 bir RAM'e geçilir mi? Z390 Tomahawk ve i9 9900K, GTX 1080 var. Sizce değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle yazı fontunu hemen düzelt yoksa uyarı alırsın. O listeden de RAM bulursun benim attığımın kodu yanlışta olabilir sonuçta alışveriş sitesinden direk kopyala yapıştır yaptım. O listeleri dikkate olma bütün markaların ürün kodları var. O listeyi kimse dikkate almaz yani ilk defa seni gördüm oraya bakan :D RAM lerde belli başlı kriterler var dikkat ettiğimiz. Öncelikli olarak kapasitesi tabi 16 GB dan aşağı bir RAM alma Z390 anakartın olduğuna göre işlemcin 9. nesil diye düşünüyorum. Güncel anakartlar dual channel desteklediği için dual kit RAM almalısın 2x8 şeklinde yani. Tek modül alırsan iyi olmaz 16 GB olarak. Sonra gecikme değerleri var CAS latency olarak adlandırılan bu çok önemli bu değer düştükce fiyatıda artar RAM'in benim sana önerim CL 15 bütçe yetiyorsa CL 14 yada CL 16 al. Anakartın 4400 MHZ desteklediği için piyasadaki bütün RAM leri takabilirsin. Birde tek modül alacaksanda aynı RAM leri alacaksın ikiside aynı gecikmede aynı MHZ değerlerinde olacak. Bilmen gerekenler bunlar. Tekrar söylüyorum uyum için AM4 anakartlara DDR4 RAM takacaksın bu kadar.
Merhaba arkadaşlar konu başlığındaki sorum şu; Kingston HyperX DDR4 2666MHZ RAM'den 3200 CL16 bir RAM'e geçilir mi? Z390 Tomahawk ve i9 9900K, GTX 1080 var. Sizce değer mi?
Peki 9900K yada 9700K'nın 3600 MHZ RAM ile kullanılma tavsiyesi filan gibi bir durum var mı ? Ryzen3 serisinde 3600 MHZ RAM' den bahsediliyor ya o açıdan sordum.

Peki. Hocam benim öğrenmek istediğim araların da ki Performans farkı değer mi geçmeye Performans farklarını da söyleye bilecek biri varsa çok iyi olur arkadaşlar.

Peki hocam.
Dostum youtube da var frekans farklılıklarında nasıl bir FPS artışı olduğu. Bazı oyunlarda 2133 MHZ ile 3200 yada 3600 MHZ hiç farketmiyor şaşılacak derecede max 10 FPS değerler gördüm bulabilirsin hemen yazıver iki dakika. Değer mi değmez mi kararını verirsin. Bence gerek yok önce 2. ele koy RAM'lerini satıldığı anda yapıştır zaten RAM artık pek pahalı değil. Ben yeni araştırdım 2133 MHZ anakartım olduğu için ama bana bile pek de gerekli gelmedi ama anakartın destekliyorsa geçersin dediğim şekilde önce sat sonra al. Anakart masrafı yapmadan geçebiliyorsan yapabilirsin.

Dostum youtube da var frekans farklılıklarında nasıl bir FPS artışı olduğu. Bazı oyunlarda 2133 MHZ ile 3200 yada 3600 MHZ hiç farketmiyor şaşılacak derecede max 10 FPS değerler gördüm bulabilirsin hemen yazıver iki dakika. Değer mi değmez mi kararını verirsin. Bence gerek yok önce 2. ele koy RAM'lerini satıldığı anda yapıştır zaten RAM artık pek pahalı değil. Ben yeni araştırdım 2133 MHZ anakartım olduğu için ama bana bile pek de gerekli gelmedi ama anakartın destekliyorsa geçersin dediğim şekilde önce sat sonra al. Anakart masrafı yapmadan geçebiliyorsan yapabilirsin.
Peki hocam Msı Z390 Tomahawk ile uyumlu bir Ram tavsiyesi verebilir mi sin Ben uyumluluk için web sitesine baktım ama çoğu ürünü bulamadım

Peki hocam Msı Z390 Tomahawk ile uyumlu bir Ram tavsiyesi verebilir mi sin Ben uyumluluk için web sitesine baktım ama çoğu ürünü bulamadım
4400MHZ e kadar RAM takabilirsin bütçene göre belli başlı sitelerdeki RAM' lere bak ordan 3000 yada 3200 MHZ çift kanal 2x8 16GB işini görecektir fazlasıyla. Birde CL değerlerine bak CL 16 olsun mesela en fazla.
RGB ışıldaklı fırıldaklı istemiyorsan bunlar çok uygun bence. RGB bellek istiyorsanda galiba Gskill Trindent ler biraz ucuzdu diğer RGB modellere göre.

4400MHZ e kadar RAM takabilirsin bütçene göre belli başlı sitelerdeki RAM' lere bak ordan 3000 yada 3200 MHZ çift kanal 2x8 16GB işini görecektir fazlasıyla. Birde CL değerlerine bak CL 16 olsun mesela en fazla.
RGB ışıldaklı fırıldaklı istemiyorsan bunlar çok uygun bence. RGB bellek istiyorsanda galiba Gskill Trindent ler biraz ucuzdu diğer RGB modellere göre.
hocam web sitesin de bulmuyor bu kod lu ram leri :D şaka gibi bir sürü denedim yine bulmadı acaba hepsi uyumlu değil mi ? bu ikisi de olmuyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı