Kingston DDR2 sisteme RAM uyar mı?

Assymetric paylaşımlı bellek mimarisi (4+2) tamamen bellek maliyetlerini azaltmak için yapılan bir pazarlama stratejisidir ve Assymetric RAM mimarisi (4+2) Symmetric RAM (2+2 veya 4+4) mimarisine göre yavaş çalışır. Siz de bunları öğrenirseniz iyi edersiniz. Bir de emir kipinde konuşmazsanız iyi edersiniz.

Chan_Memory_02.png

Çok küçük hat'da hissedilemicek farklar için 4+2 yerine 4+4 almak mantıklı mı ?

Güldür'dün beni ...
Assymetric paylaşımlı bellek mimarisi (4+2) tamamen bellek maliyetlerini azaltmak için yapılan bir pazarlama stratejisidir ve Assymetric RAM mimarisi (4+2) Symmetric RAM (2+2 veya 4+4) mimarisine göre yavaş çalışır. Siz de bunları öğrenirseniz iyi edersiniz. Bir de emir kipinde konuşmazsanız iyi edersiniz.

Bu tabloda vermiş olduğunuz benchmark sonuçları sadece gecikme (Timing veya CL) değerlerinden ibarettir. Fakat bizim burada bahsettiğimiz bant genişliğidir. Symmetric bant genişliği (Dual Channel) assymetric bant genişliğinden (Single Channel) iyidir, farklılık var ama çok esktrem bir farklılık yok. Biz bu konuyu konuşuyoruz. Yani bu tablonun bizim konumuzla alakası pek yoktur. Kaldı ki Triple Channel kullanan Intel Xeon ve İ7 900 serisidir. Onlarda pek tercih edilmezler. Genellikle performans için tercih edilen mimariler Dual ve Quad Channel mimarilerdir. Konuyu nereden nereye getirdiniz. Bu çok uzun ve derin bir konu. Arkadaşın konusunu kirletmeye hakkımız yok. Benim kimseyi güldürdüğüm de yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, RAM'i 1. Slot'a taktım, pc açılyıot ardından bir şeyler yapmaya kalktıktan bir kaç dakika sonra mavi ekran veriyor. Biosu güncellemem gerektiğini duydum, güncellemeyi usb belleğime atıyorum fakat biosda tools menüsü yok. Eski anakart olduğu için advanced diye bir modda yok. Saatlerdir uğraşıyorum ne yapacağımı şaşırdım. (Asusun güncelleme programını açmaya çalışırkende mavi ekran veriyor)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı