Kingston HyperX ile düz Kingston RAM Dual Channel çalışır mı?

isabela

Kilopat
Şu an elimde H410M A PRO anakart, Kingston HyperX 8 GB DDR4 2400MHz CL15 RAM ve 200 TL bütçe var. RAM'in aynısını bulmakta güçlük çekiyorum. Acaba Dual Channel çalışması için tamamen aynı olması mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürün diye tahmin ediyorum;

CPU-Z indirip RAM koduna bakınız aynı ise uyumlu çalışabilir. O kadar sıkıntılı bir durum ki kodlar aynı ancak üretici farklı olsa bile stabil olmayabiliyor.

Bu ürün diye tahmin ediyorum;

CPU-Z indirip RAM koduna bakınız aynı ise uyumlu çalışabilir. O kadar sıkıntılı bir durum ki kodlar aynı ancak üretici farklı olsa bile stabil olmayabiliyor.
Peki RAM'ı aldıktan sonra takıp CPU-Z'den baktığımda Dual Channel olduğunu görmem yeterli mi? Orada yazmasına rağmen uyum sorunu olabilir mi?

Peki RAM'ı aldıktan sonra takıp CPU-Z'den baktığımda Dual Channel olduğunu görmem yeterli mi? Orada yazmasına rağmen uyum sorunu olabilir mi?
Hocam genelde %70 doğrudur. Performansa da bakın hatta RAM'lerinizin çalışma hızına da bakın. Yani bunlar da önemli. Mesela benim eski cihazımda 8 + 4 GB RAM vardı ve çift kanal olarak yazıyordu. Ama normalde flex kanal çalışması gerekirdi. Yani 4 +4 GB çift kanal, geriye kalan 4 GB tek kanal olarak çalışıyordu. Ama çift kanal olarak çalışıyor diyordu, flex kanal çalışıyor normal de. Belki de flex kanal seçeneği olmadığı için çift kanal diyor da olabilir.

Direkt olarak sisteminiz uyumsuz demez. Belki Debug LED'de kod çıkar oradan anlaşılabilir ancak bu her anakartta mümkün değil. En önemli etkenler Stabilite'dir eğer sisteminiz oyunlarda çökme, donma veya oyundan atma yapmazsa büyük ihtimal uyumludur. Buraya CPU-Z görüntüsünü (cpu-z'yi açtığınızda görülen; Memory, spd) sekmelerini paylaşın bir bakalım.

Direkt olarak sisteminiz uyumsuz demez. Belki Debug LED'de kod çıkar oradan anlaşılabilir ancak bu her anakartta mümkün değil. En önemli etkenler Stabilite'dir eğer sisteminiz oyunlarda çökme, donma veya oyundan atma yapmazsa büyük ihtimal uyumludur. Buraya CPU-Z görüntüsünü (cpu-z'yi açtığınızda görülen; Memory, spd) sekmelerini paylaşın bir bakalım.
i2.png
22.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı