Benim bildiğim Dual Channel özelliği RAM'lerin değil anakartın sahip olduğu bir özellik o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
Hocam RAM'ler uyumlu çalışmazsa en baba anakart bile olsa fayda etmez... Mavi ekranı yersin, öylece ekrana bakarsın ben ne yaptım diyeBenim bildiğim Dual Channel özelliği RAM'lerin değil anakartın sahip olduğu bir özellik o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
Peki RAM'ı aldıktan sonra takıp CPU-Z'den baktığımda Dual Channel olduğunu görmem yeterli mi? Orada yazmasına rağmen uyum sorunu olabilir mi?Bu ürün diye tahmin ediyorum;
![]()
Kingston Hyperx Fury 8 GB 2400 Mhz DDR4 CL15 HX424C15FB3/8 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kingston Hyperx Fury 8 GB 2400 Mhz DDR4 CL15 HX424C15FB3/8 Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
CPU-Z indirip RAM koduna bakınız aynı ise uyumlu çalışabilir. O kadar sıkıntılı bir durum ki kodlar aynı ancak üretici farklı olsa bile stabil olmayabiliyor.
Hocam genelde %70 doğrudur. Performansa da bakın hatta RAM'lerinizin çalışma hızına da bakın. Yani bunlar da önemli. Mesela benim eski cihazımda 8 + 4 GB RAM vardı ve çift kanal olarak yazıyordu. Ama normalde flex kanal çalışması gerekirdi. Yani 4 +4 GB çift kanal, geriye kalan 4 GB tek kanal olarak çalışıyordu. Ama çift kanal olarak çalışıyor diyordu, flex kanal çalışıyor normal de. Belki de flex kanal seçeneği olmadığı için çift kanal diyor da olabilir.Peki RAM'ı aldıktan sonra takıp CPU-Z'den baktığımda Dual Channel olduğunu görmem yeterli mi? Orada yazmasına rağmen uyum sorunu olabilir mi?
Peki RAM'ı aldıktan sonra takıp CPU-Z'den baktığımda Dual Channel olduğunu görmem yeterli mi? Orada yazmasına rağmen uyum sorunu olabilir mi?
Direkt olarak sisteminiz uyumsuz demez. Belki Debug LED'de kod çıkar oradan anlaşılabilir ancak bu her anakartta mümkün değil. En önemli etkenler Stabilite'dir eğer sisteminiz oyunlarda çökme, donma veya oyundan atma yapmazsa büyük ihtimal uyumludur. Buraya CPU-Z görüntüsünü (cpu-z'yi açtığınızda görülen; Memory, spd) sekmelerini paylaşın bir bakalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.