Kingston hyperx SSD Yavaş Çalışıyor

Haluk abi bende de aynı ssd var. Bazı test programları düşük gösterir iken bazıları yüksek gösteriyor. Bunun nedeni nedir ?

Yazılımların algoritmaları ve test prosedürleri birbirlerinden farklı. ATTO'da 0.5MB ve 8192MB arası bloklar (porsiyon) sırası ile yazılır ve okunur. En yüksek sonuçları da bu yüzden ATTO verir. Crystal DiscBenchmark'da sıralı okuma/yazma testinde blok tek daha büyüktür (mesela 1GB). Bu yüzden sonuçlar düşük çıkar.

550MB/s yazma, 500MB/s yazma hızındaki SSD'lerde ortalama sonuç 250-280MB/sn'dir ve bu normal bir skordur.

Notebookta mı denediniz ?

Sata 3 te görünüyor . Ayrıca Konyalımısınız ?:)

Konya'lı değilim ama burada yaşıyorum. Güzel memleket :)

Yazılımların algoritmaları ve test prosedürleri birbirlerinden farklı. ATTO'da 0.5MB ve 8192MB arası bloklar (porsiyon) sırası ile yazılır ve okunur. En yüksek sonuçları da bu yüzden ATTO verir. Crystal DiscBenchmark'da sıralı okuma/yazma testinde blok tek daha büyüktür (mesela 1GB). Bu yüzden sonuçlar düşük çıkar.

550MB/s yazma, 500MB/s yazma hızındaki SSD'lerde ortalama sonuç 250-280MB/sn'dir ve bu normal bir skordur.

Peki Haluk abi bu durumdan yasal bir hak talep edemez miyiz ? Netice itibari ile kutu üzerindeki ibarelerde bu rakamlar verilmiş. Ancak sistem kullanımında daha düşük bir performans elde ediyoruz. Bildiğim kadarıyla şu an Hyperx ssd için herhangi bir güncelleme de gelmedi.

Haluk bey daha önce başka bir forumda aynı konuyu açtım benim bilgisayarımın teknik destek ekibinden biri şunları dedi

"Sn. Goedutr
s18.gif

Sata 6gb/s portta görünüyor SSD'niz ve AHCI modda işletim sistemi kullandığınıza eminsiniz.
Sonuç gerçekten şaşırtıcı.
s20.gif

Arka planda sistem kullanımınız temiz ve işletim sisteminin de arızalı olmadığını düşünecek olursak SSD disk'in arızalı olabileceğini düşünmemek elde değil.

Sorunun sebebini anlamak, ve sorunsuz hale getirmek için en yakın zamanda cihazınızı servisimize bekliyoruz. "

- - - Güncellendi - - -

Bugün baktım hiçbir güncelleme yok . Siz notebook ta mı denediniz

Peki Haluk abi bu durumdan yasal bir hak talep edemez miyiz ? Netice itibari ile kutu üzerindeki ibarelerde bu rakamlar verilmiş. Ancak sistem kullanımında daha düşük bir performans elde ediyoruz. Bildiğim kadarıyla şu an Hyperx ssd için herhangi bir güncelleme de gelmedi.

Eksik yazmışım, doğrusu:

550MB/s yazma, 500MB/s yazma hızındaki SSD'lerde sıralı yazmada ortalama sonuç 250-280MB/sn'dir ve bu normal bir skordur.

olacaktı.

Hayır bu dava konusu olmaz, sonuçta parçalı okuma/yazmada 550MB/s'ye ulaşıyor.

Haluk bey daha önce başka bir forumda aynı konuyu açtım benim bilgisayarımın teknik destek ekibinden biri şunları dedi

"Sn. Goedutr
s18.gif

Sata 6gb/s portta görünüyor SSD'niz ve AHCI modda işletim sistemi kullandığınıza eminsiniz.
Sonuç gerçekten şaşırtıcı.
s20.gif

Arka planda sistem kullanımınız temiz ve işletim sisteminin de arızalı olmadığını düşünecek olursak SSD disk'in arızalı olabileceğini düşünmemek elde değil.

Sorunun sebebini anlamak, ve sorunsuz hale getirmek için en yakın zamanda cihazınızı servisimize bekliyoruz. "

- - - Güncellendi - - -

Bugün baktım hiçbir güncelleme yok . Siz notebook ta mı denediniz

Kullandığım dizüstünde 550MB/s görünüyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı