Kingston M.2 vs Samsung SATA SSD

Hangi amaçla kullanacağınıza da bağlı. Oyunlarda M.2’nin yüksek hızını aramazsınız, fakat render tarzı işlerde darboğazdan kaçınmak için ne kadar hızlı SSD o kadar iyidir.

SATA SSD bir tık daha serin çalışır bu arada.

Arkadaş sebebi ile birlikte istemiş. Keşke sebebinide söyleseniz de arkadaş gönül rahatlığı ile tercih yapabilse. Neyse iops değerlerine bakarsak Kingston çok daha iyi. Tabi kronik sorunları var mı yok mu bilmiyorum. Ama dediğim gibi iops değerleri samsung a göre çok daha fazla. Bu da samsung a göre çok daha hızlı çalışacak demektir. Dilerseniz buradaki rehberi okuyarak iops değerleri hakkında bilgi edinebilir, hangi SSD nin daha iyi olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.

@Danzo Ne için kullanacağını söyleseydi sebebiyle açıklardık, oyun ve günlük kullanıma göre Samsung daha iyi. M2 gereksiz masraf, o kadar yüksek hızlara gerek olmadığını düşünüyorum.

@Danzo Ne için kullanacağını söyleseydi sebebiyle açıklardık, oyun ve günlük kullanıma göre Samsung daha iyi. M2 gereksiz masraf, o kadar yüksek hızlara gerek olmadığını düşünüyorum.
Oyun ve günlük kullanım içinde Kingston çok daha iyi. Zira 350 TBW değerine sahip. Kaldı ki ben bu ikisi arasında değerlerine bakarak Kingston un daha iyi olduğunu ama kronik bir sorunu olup olmadığını bilmediğimi söyledim. Yani arkadaşa doğrudan Kingston önermedim. Arkadaşa attığım rehberi okursanız hangi SSD yi nasıl seçmesi gerektiği orada yazıyor zaten.

Teşekkür ederim cevap verenlere, oyun için kullanacağım, program olarak şu an için bir şey diyemem. Bu ikisi arasında asıl kalma sebebim m2'nin Sata'dan ucuz olması

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı