İnceleme KIOXIA EXCERIA G2 1 TB M.2 NVMe SSD


DRAM olması vs çok iyi ama 3500/2100's olan bir SSD'ye göre kaç saniye etkiler mesela PC açılışını vesaire?

 
DRAM olması vs çok iyi ama 3500/2100's olan bir SSD'ye göre kaç saniye etkiler mesela PC açılışını vesaire?

3500-2100 olayı sadece dosya transferi sırasında fark edilebilir bir şey.
 
DRAM olması vs çok iyi ama 3500/2100's olan bir SSD'ye göre kaç saniye etkiler mesela PC açılışını vesaire?
İşletim sistemi kurup oyun oynayacak olan adamların gidip 980 Pro, 990 Pro, SN850 falan aldığını görünce üzülüyorum. Para israfı yapıyorlar. Windows sistemi söz gelimi 9 saniye yerine 8,5 saniyede açılsa çok mu şey kazanmış olacaklar? Oyunlarda da öyle durumlar. SATA SSD ile NVMe arasındaki açılışı ve oyun yükleme süresi epey az iken 2000 MB/s veya 7000 MB/s arasındaki farkın kayda değer olacağını beklemek saçma. Hatta oyunun daha yüksek FPS vereceğini düşünen zavallılar dahi var.

Ben Adata SU630 denen aşırı kötü bir SSD'den Kingston A2000'e geçtiğimde bile Windows veya oyun oynama konusunda kayda değer fark göremedim.

Kısacası Exceria G2 gibi modeller aslında epey önemli. Biz burada hobi olarak teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz, tartışıyoruz ve tavsiyeler veriyoruz. Üst modellerin adı da çok geçer. Oysa ki halkın büyük bir kısmı alt ve orta seviyeye yöneliyor veya zorunda kalıyor. Sokağa çıkınca aynı marka cep telefonlarını kullananlarını gözlemle. Söz gelimi Xiaomi kullananların kaç tanesi Mi 11, Mi 12T vb. kullanırken kaç tanesi Redmi Note 10/11/12 kullanıyor? Redmi cihazların ezici çoğunlukta olduğunu göreceksin. Çünkü bütçe ona yetiyor ve genelde o modeller ihtiyacı karşılıyor. İşte Exceria G2 de böyle bir model. Windows kurmak için de oyun oynamak için de gayet yeterli performans verir ve bu kullanım amacında tepe modeller ile ciddi bir performans farkı göstermez.
 
Son düzenleme:
İki hafta önce SSD ihtiyacım oldu, bu modelin kontrolcüsü, DRAM'i ile ilgili hiçbir bilgi yoktu internette. Ben de garanti olsun diye internette hakkında bol bol inceleme bulunan ve doğrudan "Kioxia Exceria" olarak belirtilen modeli g2'den 100 lira daha pahalı olmasına rağmen aldım geçtim.

Şimdi konudaki ürünle kıyasladığımda kontrolcüleri bire bir aynı, RAM olarak Exceria G2 modeli Hynix kullanıyor, Exceria diye geçen modelde ise Samsung 2666MHz RAM'i mevcut ki günlük hayatta performansa etkisi yok.

Yalnız TPU'da yer alan incelemeye göre SSD'nin üzerinde bulunan yonga yoğun yük altında flır ile 100 derece ölçülmesine rağmen ürünün içerisinde bulunan sensör 60 70 derece ölçüyor öyle bir sıkıntısı var. Tabii bu hemen her SSD'de olan bir durum ki bendeki model sıcaklıktan ötürü herhangi bir performans kaybına uğramıyor. Ayrıca SLC belleği düşük olsa bile büyük dosyaları yazarken yazma hızları 600mb/s'nin altına düşmüyor ki çok iyi bir değer gibi gözükmese bile çoğu orta segment SSD'den iyi durumda.

F/P oranı yüksek, ihtiyaç varsa alınabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmini yüzde kaç düşüş oluyor hızında?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…