İnceleme KIOXIA EXCERIA G2 1 TB M.2 NVMe SSD

Hocam sağlığı ne durumda ssd'nin?
@462488 aynı şekilde de size de sormak istiyorum hocam.

Hocam sağlığı ne durumda ssd'nin?
Şu ana kadar hiçbir sektör ölmedi veya askıya alınmadı. Aktarma veya içerik hatası çıkmadı. Performans kaybına rastlamadım. Bir kez kısa süreli yüksek sıcaklık uyarısı aldım diye hatırlıyorum. O da soğutucusu olmayan harici kutu ile test ederken oldu. Yanılmıyorsam kendi raporuna göre(SMART) en son %2 kullanılmış ömür(%98 kalan sağlık) gösteriyordu. Zaten çoğu SSD'de bir sorun çıkmadığı takdirde bu oran genelde TBW garantisini paralel şekilde ilerliyor. Veri yazımı da 4 küsur TB kadar. Gündüz bilgisayarı açtığımda bu bilgiye bir kez daha bakarım.

16-17 aylık toplam kullanım sürecinin son 8 ayını depolama amaçlı ikinci disk olarak geçirdi. Bu sürede sistem diski olan Exceria Pro daha fazla veri yazarak Exceria G2'yi solladı ve sağlığı %97'ye düştü.

Aşırı ısınma sorunu olmasa giriş seviyesinin kralı ilanı eder ölümüne savunurdum. Bu haliyle de iyi tabi.

hocam heatsink gerekiyor mu bu ssd için?

Kendi deneyimimi yazmak isterim. Laptopta kullandım ve aşırı ısınma + pSLC kapasitesi düşüklüğü nedeniyle sistemimde donma sorunlarına yol açtı. Laptopta 2. Ssd olarak aldığından dramsiz ve pSLC yüksek olan bir ssd olarak wd blue sn580 aldım ve şu ana kadar her şeyimi karşılıyor. Yüksek boyutlarda dosya atılacaksa veya laptoptaysa öneriyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…