Kioxia Exceria G2 vs Exceria Plus G3

Bütçe
2000-3000

emreprl

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
msi tomahawk b450 max
Arkadaşlar uzun süredir kullandığım James Donkey SSD ömrünü tamamlamış gibi görünüyor yeni bir SSD alacağım ama 2 SSD arasında kaldım. Fiyatları uygun hatta birbirine çok yakın SSD'den çok anlamıyorum o yüzden size danışmak istedim.
1.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma) link: KIOXIA EXCERIA G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma)| ITOPYA.COM
2.
Kioxia 1TB Exceria Plus G3 NVMe M.2 2280 SSD (5000 MB okuma / 3900 MB yazma) link: KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 NVMe M.2 2280 SSD (5000MB Okuma / 3900MB Yazma) | ITOPYA
Bu 2 SSD arasında kaldım. 2. SSD'nin özellikleri daha iyi gibi ama ben pek anlamıyorum özelliklerinden fiyat olarak çok yakınlar hangisini almalıyım.

Bütçem 2000-3000 arası bunlardan daha iyi bir önerisi olan varsa onu da değerlendirebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisinin de iyi olduğu tarafları bünyesinde barındıran ve üstelik daha da hızlı olan üçüncü bir seçeneğin var.

Kullandığın anakarttan dolayı hangi modeli alırsan al 3500 MB/s civarında sınırlı kalacaktır hızları. Yine de değer. İleride başka bilgisayara taşıyabilirsin veya yükseltme yaparsan tam hız kullanırsın. Açıkçası ben de almak üzereyim şu an.
 
Hız bakımından Kioxia Exceria Pro daha iyi neden KC3000 almak daha mantıklı aydınlatırsan sevinirim ikisinden birini alacağım sanırım.
Kioxia Exceria grubunun sanıyorum tüm SSD'lerinde ortak olan bir sorunu var. Hatta bizzat Exceria G2 ve Exceria Pro sahibi olarak da gözlemledim. Aşırı derecede ısınmaya meyilliler. Ancak 150-200 bütçeye bulunabilecek basit bir soğutucu ile çözülebilecek düzeydedir. Bu olumsuz yönünü de ben ekleyeyim. Her iki modelde de soğutucu olmadan 5 dakikalık bir testte 73 derece gibi seviyelere çıkıp aşırı sıcaklık uyarısı aldım. Bu yüzden laptop ve PS5 sahiplerinin sakınmasını tavsiye ediyorum. KC3000'de ise böyle bir şikayet görmedim. Zaten kendi üzerindeki tabaka aslında etiket değil grafen denilen bir malzemeymiş. O da soğutmaya yardımcı oluyormuş. Öte yandan KC3000'de yeni partilerde NAND çiplerinin değiştirildiği şeklinde yorumlar gördüm. Eğer doğruysa Exceria Pro ile aynı(BiCS5) yonga kullanmışlar. Bu da kalitenin biraz düştüğü şeklinde yorumlanıyor.
 
Kioxia Exceria grubunun sanıyorum tüm SSD'lerinde ortak olan bir sorunu var. Hatta bizzat Exceria G2 ve Exceria Pro sahibi olarak da gözlemledim. Aşırı derecede ısınmaya meyilliler. Ancak 150-200 bütçeye bulunabilecek basit bir soğutucu ile çözülebilecek düzeydedir. Bu olumsuz yönünü de ben ekleyeyim. Her iki modelde de soğutucu olmadan 5 dakikalık bir testte 73 derece gibi seviyelere çıkıp aşırı sıcaklık uyarısı aldım. Bu yüzden laptop ve PS5 sahiplerinin sakınmasını tavsiye ediyorum. KC3000'de ise böyle bir şikayet görmedim. Zaten kendi üzerindeki tabaka aslında etiket değil grafen denilen bir malzemeymiş. O da soğutmaya yardımcı oluyormuş. Öte yandan KC3000'de yeni partilerde NAND çiplerinin değiştirildiği şeklinde yorumlar gördüm. Eğer doğruysa Exceria Pro ile aynı(bics5) yonga kullanmışlar. Bu da kalitenin biraz düştüğü şeklinde yorumlanıyor.

Yani eğer böyle bir şey varsa KC3000 almak saçma olur aralarında 600 700 lira var aynı NAND çiplere sahiplerse Exceria Pro alırım kasa soğutmam zaten epey iyi sıcaklık sorunu yaşayacağımı sanmıyorum
 
Yani eğer böyle bir şey varsa KC3000 almak saçma olur aralarında 600 700 lira var aynı NAND çiplere sahiplerse Exceria Pro alırım kasa soğutmam zaten epey iyi sıcaklık sorunu yaşayacağımı sanmıyorum
Exceria Pro için soğutucu şart. Kasan ne olursa olsun bu değişmez. Benim kasamın havalandırması da iyi. Hatta ön panele özel kesim bol ızgaralı kapak taktım. Yan kapağı da açtım ve o vaziyette soğutucusu olmadan test ettim ve sıkıntılı değerleri gördü. Ondan sonra soğutucuyu taktım ve rahat erdim. Ha soğutucu olayını halletmek kolay. O yüzden Exceria Pro hala mantıklı tercih.

Bu arada kullandığım soğutucuya basit bir inceleme yaptım. Amazon üzerinden bir prime üyesi olarak ücretsiz kargoyla almıştım. 2-3 ay önce 102 lira ödemişim. En son 133 liraydı. Eğer anakartında dahili M.2 heatsink yoksa bunu öneririm. En basit ve ekonomik çözümlerden birisi. Dilersen önce soğutucu olmadan denersin. Zaten oyun kütüphanesini bunun içine taşımaya başladığında belli olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı