Kioxia Exceria Plus G3 SSD 1TB iyi SSD nasıldır?

Bütçe
7600
Normalde vaktim kısıtlı ama yazmak istedim, kel çok bu sıralar merhem olmak gerek. Piyasada elimden geçmeyen M.2 SSD çok azdır, Vatan ve Teknosa'da çalışmam sebebiyle. Ali Express'ten dandik Çinli markaları bile alıp kullandım. Hatta sadece NVMe olarak değil SATA M.2'de çok kullandım. Neyin ne zaman nasıl performans verdiğini de biliyorum. DRAM olmayan SSD asla önermem öncelikle. Ya biz sistemlerde ara sıra veriyoruz ama ben şahsen satarken söylüyorum, 'Abi çocuk bununla oyun oynarken ara sıra donabilir şu parça daha iyi, daha sorunsuz' diye uyarıyorum. Kendim giriş seviyesi DRAM bulundurmayan 10'a yakın model SSD kullandım. 860 Pro'yu şu ana kadar geçen olmadı. Keyfine göre rastgele okuma yazma sunan ismi SSD olan çok ürün var piyasada. Legend 700 var elimde 512 GB, yeni SSD'leri alınca kutusuna koydum duruyor öyle. Çevirici alıp işe yarar hale getirme zahmetinde bile bulunmadım. Çünkü DRAM'sız SSD'ler şu anda kullanmakta olduğum serverci arkadaşımın aldırdığı Exos HDD'mden uzun vadede daha yavaş çalışıyorlar. Exos köpek gibi tırmanıyor çünkü, soluğu kesilmiyor öyle. HDD önermiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın ama SLC Cache dolan M.2 SSD'lerden Premiere renderleri alırken o kadar nefret ettim ki gidip büyük kapasiteli M.2'lere yöneldim. Kıydım paraya 2TB 970 EVO Plus ve 1TB FireCuda 530 aldım. Mis gibiyim şimdi. Donan takılan bir tane işim olmadı şu ana kadar. Oyunumu da rahat oynuyorum, renderimi de rahat alıyorum. Programlarda yükleme süresi de beklemiyorum. Ama insanların ilgisi, bilgisi, alakası olmayan bir şeyi babasının oğlu gibi savunmaması gerektiğini bekliyorum artık. Maymunluktan evrileli çok olmadı mı?

70GB yazma sonrası hızını 600MB/s kilitleyen bir SSD'yi GTA oynayan birisine önermek zibidilik olur. Zira oyunun kendisi 120GB.

Bendeki SSD test ettim dediğiniz gibi oldu bayılıyor. Büyük GB attığımda yığıldı 5tane M.2 denedim 2 tane de SATA SSD denedim. Sizden özür diliyorum. 1700 açıp 30-60 düşen bile var. Dalgalanan var. Okumada problem olmuyor ama yüksek veri yazmada hoş değil. Benim bu güne kadar yüksek boyutlu veri atmadığımdan hız düşüne rastlamamıştım. Film dizi vs için ya da oyun yüklerken etkisini görmemiştim. 500GB bir veri atınca SSD belli bir süre sonra flash diske döndü. Çok veri ile uğraşan insan kesinlikle DRAM almamalı. Benim gibi gündelik işler ve oyunda okuma tarafında sorun olmadığı için fark edilmiyor. Dediğiniz gibi 50GB bir dosya atınca SSD bayıldı. Hiç beklemiyordum. Ama ilginç olan 7 farklı marka denedim hepsi de yazarken bayıldı. Piyasada çok fazla DRAM SSD yok ya da F/P SSD hiç DRAM yok galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı