Kioxia Exceria Plus G3 SSD 1TB iyi SSD nasıldır?

Bütçe
7600

xPoyrazKurnazx

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus G3
Ben yeni bir laptop almıştım 3 ay önce ve bu SSD vardı içinde. Çoğu kişi DRAM yok diyor, bu doğru mu? (laptopu ise oyun ve normal kullanım için aldım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yeni bir laptop almıştım 3 ay önce ve bu SSD vardı içinde. Çoğu kişi DRAM yok diyor, bu doğru mu? (laptopu ise oyun ve normal kullanım için aldım)

Al bir şey olmaz. Millet değişik. Her türlü 3500 okur yazar. Önemli olan yazma ömrü. Bellek kalitesi. Knox'i üzmez çıkar o hızlara. HMB de aynı işi yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SLC Cache dolduğu vakit 350MB/s hızlara kadar yavaşlıyor. Nerede 3500? :D
Okuma yazman varsa aşağıdaki konuyu okumanı tavsiye ederim.

Uzun süreli dosya transferinde sorun yaşatır. Yeni nesil AAA oyunlarda ve dosya boyutu 30GB üstündeki oyunlarda yükleme ekranında biraz beklersin yani. Ama çok da sorun değil.
30GB üstü olarak BeamNG Drive ve GTA V var ama ikisi o kadar uzun sürmüyor (Bende şu anlık AAA oyunlar yok) ve yardım için teşekkürler

Al bir şey olmaz. Millet değişik. Her türlü 3500 okur yazar. Önemli olan yazma ömrü. Bellek kalitesi. Knox'i üzmez çıkar o hızlara. HMB de aynı işi yapıyor.
Anladım sağol

Zaten ben bunu okumuştum.
SLC Cache dolduğu vakit 350MB/s hızlara kadar yavaşlıyor. Nerede 3500? :D
Okuma yazman varsa aşağıdaki konuyu okumanı tavsiye ederim.

30GB üstü olarak BeamNG Drive ve GTA V var ama ikisi o kadar uzun sürmüyor (Bende şu anlık AAA oyunlar yok) ve yardım için teşekkürler

Anladım sağol

Zaten ben bunu okumuştum.
En sondaki mesaj 'millet değişik' diyen arkadaşa yönelikti. Estağfirullah aklına takılan başka bir şey varsa sor.

En sondaki mesaj 'millet değişik' diyen arkadaşa yönelikti. Estağfirullah aklına takılan başka bir şey varsa sor.

Düz SATA SSD bile o hıza düşmüyor herkes bir şeyi karalama peşinde. Düz SATA koxia SSD 550 SSD bile 500-450 yazar M.2 300 yazıyormuş ta mış mış muş muş çok biliyorsunuz. Benim elimde 8 9 tane farklı marka SSD var M.2 SATA SSD karışık. USB bağlasam bile sabit 350 geçer. Ne 300. o testi yapan arkadaş SSD bir garantiye yollasın. En kötü 1500 yazar o. Bu hızılar da gayet iyi normal bir kullanıcı için. Değişikler hemen alınmış.

Düz SATA SSD bile o hıza düşmüyor herkes bir şeyi karalama peşinde. Düz SATA koxia SSD 550 SSD bile 500-450 yazar M.2 300 yazıyormuş ta mış mış muş muş çok biliyorsunuz. Benim elimde 8 9 tane farklı marka SSD var M.2 SATA SSD karışık. USB bağlasam bile sabit 350 geçer. Ne 300. o testi yapan arkadaş SSD bir garantiye yollasın. En kötü 1500 yazar o. Bu hızılar da gayet iyi normal bir kullanıcı için. Değişikler hemen alınmış.
Normalde vaktim kısıtlı ama yazmak istedim, kel çok bu sıralar merhem olmak gerek. Piyasada elimden geçmeyen M2 SSD çok azdır, Vatan ve Teknosa'da çalışmam sebebiyle. Ali Express'ten dandik çinli markaları bile alıp kullandım. Hatta sadece NVME olarak değil SATA M2 de çok kullandım. Neyin ne zaman nasıl performans verdiğini de biliyorum. DRAM olmayan SSD asla önermem öncelikle. Ya biz sistemlerde ara sıra veriyoruz ama ben şahsen satarken söylüyorum, 'Abi çocuk bununla oyun oynarken ara sıra donabilir şu parça daha iyi, daha sorunsuz' diye uyarıyorum. Kendim giriş seviyesi DRAM bulundurmayan 10'a yakın model SSD kullandım. 860 Pro'yu şu ana kadar geçen olmadı. Keyfine göre rastgele okuma yazma sunan ismi SSD olan çok ürün var piyasada. Legend 700 var elimde 512GB, yeni SSD'leri alınca kutusuna koydum duruyor öyle. Çevirici alıp işe yarar hale getirme zahmetinde bile bulunmadım. Çünkü DRAM'sız SSD'ler şu anda kullanmakta olduğum serverci arkadaşımın aldırdığı Exos HDD'mden uzun vadede daha yavaş çalışıyorlar. Exos köpek gibi tırmanıyor çünkü, soluğu kesilmiyor öyle. HDD önermiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın ama SLC Cache dolan M2 SSD'lerden premiere renderleri alırken o kadar nefret ettim ki gidip büyük kapasiteli M2'lere yöneldim. Kıydım paraya 2TB 970 Evo Plus ve 1TB FireCuda 530 aldım. Mis gibiyim şimdi. Donan takılan bir tane işim olmadı şu ana kadar. Oyunumu da rahat oynuyorum, renderimi de rahat alıyorum. Programlarda yükleme süresi de beklemiyorum. Ama insanların ilgisi, bilgisi, alakası olmayan bir şeyi babasının oğlu gibi savunmaması gerektiğini bekliyorum artık. Maymunluktan evrileli çok olmadı mı?

70GB yazma sonrası hızını 600MB/s kilitleyen bir SSD'yi GTA oynayan birisine önermek zibidilik olur. Zira oyunun kendisi 120GB.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı