Kira sözleşmesi 2 kişi üzerine mi olur?

DoctorSamet

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
230
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Olay şu: benim ev arkadaşım kira sözleşmesi yapmış ve ben de 1 hafta sonra eve geldim. Beraber yasıyoruz. Kirayı ortak ödüyoruz. Ev sahibi ise bana diyor ki seninle de sözleşme yapalım.
Şimdi olay şu; ev sözleşmeleri tek kişi üzerine yapılıyor mu? Ben neden sözleşme imzalamak zorundayım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen evi tuttun ve sözleşmeni yaptın. Ardından 1-2 ay sonra arkadaşın geldi. Sözleşme yaptığın için 1 yıl içerisinde tekrar sözleşme yapmana gerek yok. Zaten sözleşmen devam ediyor! Ha şöyle bir şey var, 1 yılı doldurduktan sonra tekrar sözleşmek yapmak gerekirse (arkadaşın yanındayken) o zaman iş değişebilir.
Şimdi dediğin doğru ancak ilk yapılan sözleşmede eve bu şekilde sonradan katılacak bir kişi olursa sözleşmenin yenileceği yazıyor olabilir. Öyle bir durumda yenilenmesi gerekebilir. Bahsettiğim şey bu değil zaten. Bir ev için iki kişiye ayrı ayrı sözleşme yapılabiliyor mu onu söylüyorum. Bana çok mantıksız geliyor.
 
Aklıma şöyle bir soru geldi: Diyelim ev arkadaşınızla 1000 liraya sözleşme yapmış ve her ay 1000 lira alıyor. Şimdi sizle de 1000 liraya sözleşme yaparsa 2 ay sonra ben bu adamla sözleşme yaptım ama daha para atmadı diyebilir mi?
Kira ödemelerinizi yaparken karşılığında mutlaka bir ödediğinize dair makbuz alın. (İmzalı)

@Akif Yanlış anlaşılma için özür dilerim.
Bir ev için iki kişiye ayrı ayrı sözleşme yapılabiliyor mu onu söylüyorum. Bana çok mantıksız geliyor.
Evet yapılıyor; Kira sözleşmesi 2 kişi üzerine mi olur?
 
İşte bahsettiğim bu değil. :D Adam diyor ki "gel sana da sözleşme yapalım." Şimdi birinci arkadaşın sözleşmesi var. İkinciye de sonradan ayrıca bir sözleşme yapacak. İki kişiye ayrı ayrı kiralamış olacak evi. :D Ben böyle anladım. Senin bahsettiğin mümkün zaten.

İlk yapılan sözleşmede madde olarak ".... iki kişi olursa kira sözleşmesi yenilenebilir.." gibi bir madde varsa sözleşme yenilenebilir demek istemiştim zaten.🙄
 
İlk yapılan sözleşmede madde olarak ".... iki kişi olursa kira sözleşmesi yenilenebilir.." gibi bir madde varsa sözleşme yenilenebilir demek istemiştim zaten.🙄
He ben de onu dedim işte kral :D O yoksa sözleşmeye gerek yok bence.
 
Öğrenciyseniz, ev sahipleri alacakları parayı, ve kalacak kişi sayısını belirlemek için yapıyor. Eğer eve başka birisi daha kalmaya gelirse yeniden kontrat yapılması gerekebiliyor, bizim Muğla'da öyle. Mesela, 2 öğrenci beraber kalacaksa kontrat 2 kişi adına yapılıyor, eğer 3. kişi gelirse ev sahibi evden çıkarabiliyor, veya kirayı arttırıp yeniden kontrat imzalıyor.
 
Adam işini sağlama almak istiyor. Kabul etme. Sözleşmeniz olduğu için sözleşme süresi dolana kadar evinize dahi giremez. Evden sizi kirayı ödediğiniz sürece çıkaramaz.
Aşağıdaki bi arkadaş tekrar sözleşme yapabilir yazmış ama.
Kira ödemelerinizi yaparken karşılığında mutlaka bir ödediğinize dair makbuz alın. (İmzalı)

@Akif Yanlış anlaşılma için özür dilerim.

Evet yapılıyor; Kira sözleşmesi 2 kişi üzerine mi olur?
Şimdi olay su zaten arkadaş 10 gün once kiraladı evi ben eve yeni geldim daha. Zaten arkadaşın abisi falan kefil olmus kendisine. Tek basına tutmus yani evi.
@DoctorSamet evet yazdırılabilir.

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ancak kimi zaman ortak 2 kişinin bir daire ya da işyeri kiralaması gibi durumlarda sözleşme tarafına iki isim yazılabiliyor.
Ama işte ben sonradan dahil oldum işin içine. Adam zaten tek basına tutmustu evi. Kefil olarakta abisini yazdırmıştı.
 

Geri
Yukarı