Kiracı evi yaktı

Elinizde kanıt var mı? Oturduğunuz mülkte kamera var mı? Veya sokağı gösteren kamera var mı? Komşularınız olayı gördü mü? Bu detayları size polis sorar. Ama siz adamı tanıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Avukatınız var mı? Yoksa da sağlam bir avukat bulmanız da yarar var. Hukukçu değilim ama, ufak tepek bir şeyler biliyorum. "İstemeden oldu" demesi bile onu cezaya götürecek kadar bile yeterli. İtiraf etsin yeterli.

Kamera yok, komşular ve esnaf görmüş bizim bir gün sonra haberimiz oldu. Dolayısıyla somut bir kanıt yok. Fakat görevli birisinin ufak bir incelemesiyle bile nasıl çıktığı çok rahat anlaşılabilir ve muhtemelen kayıt tutulabilir. Direkt soba alev almış çünkü izlerden belli oluyor. Tanıdığım bir avukat var onunla görüşmeyi düşünüyorum. Umarım dediğiniz gibi bu işin sonunda ceza alır.

Kamera yok, komşular ve esnaf görmüş bizim bir gün sonra haberimiz oldu. Dolayısıyla somut bir kanıt yok. Fakat görevli birisinin ufak bir incelemesiyle bile nasıl çıktığı çok rahat anlaşılabilir ve muhtemelen kayıt tutulabilir. Direkt soba alev almış çünkü izlerden belli oluyor. Tanıdığım bir avukat var onunla görüşmeyi düşünüyorum. Umarım dediğiniz gibi bu işin sonunda ceza alır.
Adam size kirayı gönderirken iban'a kira ödemesi olarak işaretlemiyor veya yazmıyorsa kirayı ödemiş sayılmaz, aynı şekilde elden alıyorsanız kirayı bu durum da geçerlilik taşıyor. Kirayı ödemediği için de öttürür avukat böyle bir durum varsa.

Gerçekten dayağı hak ediyor. Gidip dövmek istiyorum zaten fakat haklıyken haksız konumuna düşmek istemiyorum. Senin dediğin hızlı adalet olabilir fakat nihai çözüm değil.

Adam size kirayı gönderirken iban'a kira ödemesi olarak işaretlemiyor veya yazmıyorsa kirayı ödemiş sayılmaz, aynı şekilde elden alıyorsanız kirayı bu durum da geçerlilik taşıyor. Kirayı ödemediği için de öttürür avukat böyle bir durum varsa.
Aklımda bulunsun teşekkürler. Kontrol edicem hemen.

Kiracılar evet korunuyor ama sandığınız gibi değil veya sandığınız kadar değil.
Kirayı yasal limitler dahilinde artırmıyorsa iki haklı ihtar ile tahliye edilir.
Yasal limitler dahilinde artırıyor fakat buna rağmen kira düşük kalıyorsa işler karışır.

Doğru sanılan bir yanlış : Kira kontratında süre yazıyor olsa bile o sürenin bir önemi yok. Sözleşme süresi bitti diye kiracı tahliye edilemez.
Ayrıca tahliye için hakkın kötüye kullanılmaması lazım. Hakkın kötüye kullanımı da örneğin kiracının kontratı bitmiş ama hamile, bu durumda ev sahibin onu dışarı atmaya çalışması hakkın kötüye kullanmı olarak görüşebilir. Tabi kiracının bunun için her sene çocuk yapıyor olabilir orasını bilemem.

Ayrıca balkonu yanan komşunuzla beraber anlaşırsanız mala zara verme suçundan ortak bir dava da açabilirsiniz bildiğim kadarıyla.

Yangını itfaiye söndürdüyse yangının nereden çıktığına dair olay yeri raporu olacaktır. Bu rapora göre hareket edebilirsiniz.

İşi avukata verin, sakın illegal bir şey yapıp kendinizi haksız duruma düşürmeyin. Biliyorum bu dönemde hukuki süreçler hem uzun hem de sonuçsuz olabiliyor ama olsun, iyi bir avukatla çözersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı