Kiracı tahliye davası masrafları ne kadardır?

Tahao

Hectopat
Arkadaşlar 4 senedir kirada oturuyorum. Kiramı da tefe-tüfenin çok çok üstünde artırdım her sene. %25 olayını zaten hiç yapmadık şu an piyasada kiralar 30k ben 22K ödüyorum hak geçmesin diye. 2 sene önce beni tahliye taahhütnamem var diyerek tehdit etmişti ben de yememiştim. Şimdi de oğlum evlenecek çık diye ihtarname yollamış. Bugün aradı konuştuk ve dediğine göre dava açarsa ve kazanırsa 100.000 lira masraf çıkarmış bana, tahliye davası 6 ay sürermiş, üstüne de tazminat davası açarmış. Bana saçma geldi, gerçekten oğlu oturacaksa ve başka evi yoksa tabii ki gelsin otursun ona karşı değilim ama ben adamın oğlu var mı yok mu, evleniyor mu nereden bileyim. Dava açıp ispatlaması gerekmiyor mu? Kanıtlasın tahliye kararı çıksın ben de çıkayım. Bu konuyu bilen var mı öyle bir masraf çıkar mı bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tazminat davası açamaz. Tahliye davası 6 ay süremez, minimum 2 yıl ki o da ispat edebilirse. Yoksa 4-5 yıla kadar yolu var. Tahliye kararıyla bitmiyor bu iş, istinafı da var.

Masraf konusu hakkında bilgim yok fakat bu süreçte siz kârlı çıkarsınız.

Ek olarak şunu da diyeyim. Eğer tüfe üzerinde zam yaptıysanız ve bunu kağıda imza atmadan otomatik olarak yaptıysanız geçmişe dönük fazla ödemeleriniz için siz de icraya verebilirsiniz ev sahibini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı