Kiraya zam için prosedür var mıdır?

5 yılını doldurmadı daha var baya. Eş değer güncel kira miktarları dediğim gibi çok yüksek. Hadi ortada bir fiyatta 2500 TL ödemeyi kabul ettiler diyelim 1 sene idare ederiz de sonra yine aynısı olacak. Yani benim param sürekli eriyecek. O zaman da 3500 TL falan olsun diyecekler. Bu para bana yetmez ki. Tekrar yanlış anlaşılmasın yasalar başımızın üstünde lafım yok.

O zaman en kötü biz 2K-2.5K neyse anlaşalım onlara da güzellikle çıkmaları için talepte mi bulunalım?
@istanbulluu34 @pmanx ya öyle avukatla falan uğraşmak istemiyoruz açıkçası. Çünkü işler uzun hem maddi hem manevi zarar bize.
Hocam vallaha piyasası 5-6 liraysa oradaki evlerin, bence sizin istemeniz gereken rakam +3500 lira falandır. Yani +%100 zam. Devlet %25 diyor lakin sizin giderlerinizi karşılamıyor, bir aile oturuyor diye varsayarasak ve elleri kolları tutuyorsa o eve iki kişi çalışsa +20 bin TL girmesi gerek artık. Bence bir hukukçuya danışıp tüm haklarınızı öğrenin ve ona göre ihtiyacınız olan rakamı söyleyin. Zaten birkaç ay içinde 4 bin'i kabul etseler bile o dört bin ucuz kalıyor olacak. 12 ay boyunca aynı şeyi ödeyeceklerini vurgularsanız aslında çok da kayıpları olmadığını anlarlar belki. -Daha zamlı maaşlar yatmamışken dolar 26 seviyesinde, sizce maaşlar artınca ekonomi iyiye mi gider daha da yoksa kötüye mi?-

5 yılını doldurmadı daha var baya. Eş değer güncel kira miktarları dediğim gibi çok yüksek. Hadi ortada bir fiyatta 2500 TL ödemeyi kabul ettiler diyelim 1 sene idare ederiz de sonra yine aynısı olacak. Yani benim param sürekli eriyecek. O zaman da 3500 TL falan olsun diyecekler. Bu para bana yetmez ki. Tekrar yanlış anlaşılmasın yasalar başımızın üstünde lafım yok.

O zaman en kötü biz 2K-2.5K neyse anlaşalım onlara da güzellikle çıkmaları için talepte mi bulunalım?
@istanbulluu34 @pmanx ya öyle avukatla falan uğraşmak istemiyoruz açıkçası. Çünkü işler uzun hem maddi hem manevi zarar bize.
5 Yılı doldurmadıysa eve kendinizin yerleşeceğini beyan ederek hukuken evi boşalttırma hakkına sahipsiniz ama kendiniz yerleşmeyecekseniz kiraya da veremezsiniz bu durumda. Bence anlaşarak, kendiniz de durumunuzu dile getirerek %25 üzerine onlar da kabul ederse çıkabilirsiniz. Fakat normal şartlarda %25 üzerine çıkamıyorsunuz. Civardaki benzer özellikteki evleri göstererek ortalama bir kiraya iki tarafın da rızasıyla çıkarmanız en mantıklısı. Çünkü haklı olduğunuz zaman bile evi boşalttırmanız çok uzun sürecektir.

Kiracılarla görüşüp yasalar çerçevesinde uygun bir fiyat belirleme kararı aldım şimdilik. Kabul ederlerse 1 sene daha otursunlar. Fakat bu süre zarfında kendilerinden yeni bir ev bakmalarını isteyeceğim. Sözleşme süresi bitince yakın zamanda çıkmalarını isteyeceğim ki 1 sene yeterli bir süre. Bunu ciddi ve net bir şekilde söyleyeceğim. Sizin farklı önerileriniz varsa buyrun. Hayırlısı olsun.

Kiracılarla görüşüp yasalar çerçevesinde uygun bir fiyat belirleme kararı aldım şimdilik. Kabul ederlerse 1 sene daha otursunlar. Fakat bu süre zarfında kendilerinden yeni bir ev bakmalarını isteyeceğim. Sözleşme süresi bitince yakın zamanda çıkmalarını isteyeceğim ki 1 sene yeterli bir süre. Bunu ciddi ve net bir şekilde söyleyeceğim. Sizin farklı önerileriniz varsa buyrun. Hayırlısı olsun.
Kiracı bunu kabul ederse sizin için en mantıklı çözüm olmuş olur ama kabul etmeme veya şuan tamam diyerek seneye hayır deme ihtimalinide düşünüp ona göre önlemlerde almak lazım. Siz ihtar gönderemem diyorsunuz bu arada ihtar göndermediğiniz sürece en az 10 yıl oturur kiracı o evde normal şartlarda. İhtar göndermek basit bir işlem aslında gözünüzü korkutmasın. Seneye kiracı bana kimse çık evimden demedi ki diyebilir.

Kiracı bunu kabul ederse sizin için en mantıklı çözüm olmuş olur ama kabul etmeme veya şuan tamam diyerek seneye hayır deme ihtimalinide düşünüp ona göre önlemlerde almak lazım. Siz ihtar gönderemem diyorsunuz bu arada ihtar göndermediğiniz sürece en az 10 yıl oturur kiracı o evde normal şartlarda. İhtar göndermek basit bir işlem aslında gözünüzü korkutmasın. Seneye kiracı bana kimse çık evimden demedi ki diyebilir.
Kendisi 2 senedir oturuyor. 5 sene dolmadan çıkartma hakkımız var mı? Sözleşme yakında bitiyor.

Kendisi 2 senedir oturuyor. 5 sene dolmadan çıkartma hakkımız var mı? Sözleşme yakında bitiyor.
Var ama geçerli bir sebebiniz varsa oluyor. Yani ben daha yüksekten kiraya vermek istiyorum veya zam miktarını beğenmedim çık derseniz olmuyor. Ben oturacam veya tadilat yapacam diyerek çıkartabilirsiniz ama başkasına kiraya verirseniz kendiside bu işin peşine düşerse sorun yaşarsınız. Evin satışını gerçekleştirirseniz de çıkartabilirsiniz. Geriye anlaşarak bir miktar geri ödeme yaparak çıkartma seçeneği kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı