Kısa Vadede Single 8Gb 3200Mhz Bellek Sıkıntı Çıkarır mı?

OrkunNS

Centipat
Sistemi 1 hafta içerisinde toplayacağım. Bütçe den dolayı GSkill Trident Z 8GB 3200Mhz bellek aldım. Tomahawk max, 1660Ti ve ryzen 3600 var. Zaten 2-3 ay içerisinde çift kanal 2x8 yapacağım. Bu süreçte ne kadar performans kaybına neden olur ya da sıkıntı çıkarır mı?

Bellek sınırını aşacak işlemleri yapmadığınız sürece sorun olmaz, kısa süre içinde yükselteceksiniz, baş ağrıtmaz.
Tek kanal kullanacağınızdan performans normal olacaktır, çift kanala yükselttiğiniz taktirde %5-10 kadar performans artışı olur.

Ben bir süredir 3466 MHz 8 GB tek RAM kullanıyorum.

Yeni nesil AAA oyunlarda takılmalara sebep olurken BF5 oynanmıyor. R6 gibi oyunlarda hiç sorun yok. Bence idare edilir.

Mesela Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake DEMO, Control, Devil May Cry 5 gibi oyunlarda takılmalar oluyor ancak oynanmayacak gibi değil bence.

Çift kanal performansından öte bellek alanı açılacağı için işlemler daha rahat görülür. Basit örnek gerekir ise, GTA 5 60 FPS alalım ancak takılma ve anlık donmalar yaşanıyor. Daha sonra ek 8 GB RAM takıldığında ise 1. olarak takılma ve donmalar kaybolacaktır çünkü sistem 7.8 GB RAM yiyor iken bu fark 10GB civarında son bulacaktır. Ek olarak 60FPS değil 70FPS civarına yükselebilirsin. Genelde bu fark AMD işlemcilerde iyi hissediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı