Kişilik ve erkek olmak üzerine kitaplar okunmalı mı?

Okumak istediğim kitaplar var ama hiç zaman bulamıyorum.
Bu kitaplardan bazıları bayağı bayağı erkek olma ve kadınlara yaklaşım özelinde. Zaten tıp fakültesinde okuduğum için zaman yok bir de araya bu kitapları sokunca işler karışıyor.
Okumam gerek gibi hissediyorum ama sizce okumalı mıyım? Yıllardır sevgilim olmadı ve bu konuda yetersiz hissediyorum kendimi. Sadece bu değil genel olarak sosyal olarak yetersiz hissediyorum ama sizce bunlar zamanla oturan şeyler mi okumak gereksiz mi yoksa okumalı mıyım?
Okumaya bile zaman ayıramayacağını söylüyorsun. Sevgiliye ayıracak zamanı nerden yaratmayı planlıyorsun? Aslında kendi sorununun sosyalleşmek olduğunu adın gibi de biliyorsun. Önce bi sosyalleş, sonra flört, sevgili olaylarına bakarsın.

Okumaya bile zaman ayıramayacağını söylüyorsun. Sevgiliye ayıracak zamanı nerden yaratmayı planlıyorsun? Aslında kendi sorununun sosyalleşmek olduğunu adın gibi de biliyorsun. Önce bi sosyalleş, sonra flört, sevgili olaylarına bakarsın.
Okumaya zamanım var. Sadece bunu okumaya zaman ayırmalı mıyım bilmiyorum. Okumak istediğim hala çok fazla kitap olduğu için zaman yok gibi geliyor.
Şuan öğrenciyim yarın bir gün işe başlayınca daha da azalacak zaman muhtemelen.

Ayrıca diğer konuda haklısınız. sosyalleşmem lazım ama küçücük bir şehirdeyim(Yozgatta tıp okuyorum) dolayısıyla çıkıp sosyalleşecek yer ve ortam bulamıyorum. Sürekli 2-3 arkadaşımla beraberiz.
Ben kişisel gelişim kitaplarına şiddetle karşıyım. İnsanın kişisel gelişimi için gerekli olan kitaplar kişisel gelişim adı altında satılmamalı. İnsanları kişisel olarak geliştirecek olan zaten çok fazla kitap var. Özellikle biyografi ve otobiyografi türleri bence bu görevi fazlası ile yapıyor.

Erkek olmak ile ilgili kitaplar deyince de muhtemelen önümüze kişisel gelişim kitapları çıkar ben bunlardan ziyade size 3 kitap önermek istiyorum

1. Jack London - Martin Eden
2. Ashlee Vance - Elon Musk
3. İlber Ortaylı - Zaman Kaybolmaz.
Yaşınız kaç? O kitaplar saçmalık.
O kitapların %99u para tuzağı tek tavsiyem kadınların çevresinde kendin olman olur.
Bu tarz kendini çeşitli "kalıp"lara sokup karşı cins ile sağlıklı iletişim kurabilen görmedim.

Birincisi hayat kitaptaki gibi olmuyor ve karşınızdakinden kitaptaki gibi bir geri dönüş hiçbir zaman almıyorsunuz. İkincisi kalıplara o kadar odaklanıyorsunuz ki gerçeği kaçırıyorsunuz. Alfalıkmış, erkeklikmiş... Siz kendiniz olun zaten sizi seven çıkacak.

Bir kez kendinizi sınırlarsanız sosyal olabilmeniz daha da zorlaşacak, haberiniz olsun.
Bunlara katılsam da bahsettiğim şeyler bunlar değildi aslında. Mesela eskiden biriyle buluşurken bilinçli olarak yeri karşının seçmesini isterdim. O sıkılmasın ben ona uyarım diyordum. Sonra bu kitapların birini sadece 15 sayfa okudum ve kitapta bunun yanlış olduğu, yeri erkeğin seçmesi gerektiği, genel olarak ilk buluşmaları erkeğin organize etmesi gerektiği yazıyordu. Gidip kız arkadaşlarıma da danıştım onlar da kitapla hemfikir olunca kitaplar daha cazip gelmeye başladı açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı