Kişisel Blog Açmak İstiyorum

omeryldz

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2013
Mesajlar
269
Merhaba arkadaşlar bu forumda yeniyim.
Fakat uzun zamandır yapmak istediğim bir şey var. Bir kişisel blog açmak istiyorum ama bu konu hakkında fazla bilgim yok, hatta hiç yok :).
Sıfırdan başlayacağım.

Öncelikle kolay ve işimi görecek bir programlama dili öğrenmek istiyorum, bunun için kulaktan duyma PHP'yi duydum baya yaygınmış galiba. Ama zor mudur bilemem.

Bu yazdıklarımdan anlamışsınızdır. Pek bir şeyden haberim olmadığını belki gülüyorsunuzdur. Bilgisayar çağında bunları bilmeyen kaldı mı diye :) uzun uzun açıklarsanız sevinirim. Bu işler uzun işler buradan verilecek cevaplarla olmaz eğitim videoları yada kitaplar varsa, lütfen onları da yazın.
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mehmet Şamlı'nın kaleminden Her Yönü İle PHP6 isimli kitabı tavsiye edebilirim. Ben php'i çok seviyordum ve imzamda bile php yazar. Yıllar sonra işin gerçeğini öğrenince php vasat bir dilmiş. Söyle anlatayım sana Php müdür olsun ve bir dış şirketten dosya istesin, dosya geldiğinde bir açar bakar bu ne dosyası imiş acaba diyerek, sonra işe başlar. Windows dilleri müdür olsun ve diğelim ki dosyadaki gelir rakamını istiyor, hemen bir eleman çağırır git hemen bana rakamları al gel. Geldiğinde ise hemen işe başlar. Terimsel anlatacak olursak, Windos dilleri değişkenin türleri önceden belirlenir ve kullanıcıdan direk dosyayı alır. Php işe degişkeni belirlersin , gelen veri sonuçunda değişken türünü belirler . Sonuç olarak buda sisteminizi yavaşlatır.
 
Verdiğin örnekte nasıl saçmaladıysan artık ne dediğin bile anlaşılmıyor. Kulaktan doyma saçma sapan forumlardan kişilerden duyma bilgiler ile başkalarına yanlış bilgi aktarma. Php'nin tek sıkıntısı açık kaynaklı bir dil olduğundan her önüne gelenin saçma bir şekilde kullanıp öğrendiğini zannederek kullanması ve kendine developer demesi.
 
Kişisel Blog açmak ile PHP öğrenmek arasındaki bağı kuramadım ben. Blog açmak için programlama dili öğrenmene gerek yok. Kendi isminde açmak istyorsan alan adını ve Hosting'i alırsın, kurarsın Wordpress'i ve başlarsın yazmaya.
 
Verdiğin örnekte nasıl saçmaladıysan artık ne dediğin bile anlaşılmıyor. Kulaktan doyma saçma sapan forumlardan kişilerden duyma bilgiler ile başkalarına yanlış bilgi aktarma. Php'nin tek sıkıntısı açık kaynaklı bir dil olduğundan her önüne gelenin saçma bir şekilde kullanıp öğrendiğini zannederek kullanması ve kendine developer demesi.
Yazılım müh. öğrencisiyim ve Yüksek lisans düşündüğüm için çoklu çekirdekte program kütüphaneleri hakkında araştırmalarım vardır. Üniversitemde kendi bölümüm için Türkiye'nin en iyilerinden bir tanesidir. Üniversite hayatımın öncesinde yaklaşık 99 yılından itibaren çeşitli posizasyonlarda görev aldım. Konuyu açan arkadaşımızın hiç bir bilgisi olmadığı için en kolay mantıkla anlatmıştım ama, maalesef anlamayanlar olmuş. Şöyle anlatayım kardeşim; C++ sayı için bir değişken tanımlayalım int a =5 Php için $a=5 . Karakter için uygulama yapalım " char a = d ;" , "$a=d" . bu sebeple shell katmanında yorulma söz konusu olacaktır. Advanced programming de açığı kapatabilirsin ama bir çoğumuz bende dahil 2000 kod üzerinde yazdığımızı zannetmiyorum. Php ile yazılan kod Assembly çevrilmeden asla mibi uyaramaz. Diğer bir konuda daha düne kadar php'de oop yoktu, yazılım mimarisini artık sen düşün.
 
Düne kadar oop yok derken. Şuan mid developer olarak php ile 4 senelik bir deneyimim var, hala da php ile yazılım geliştirmeye devam ediyorum severek. Oop ve framework kullanmaya yeni başladım sayılır ve oop kullanmadan önce olsun kullanmaya başladıktan sonra olsun stabiliteyi yakaladığım zaman zaten hız için düşünmem gereken bir şey kalmıyor. Yani kalkıp php den bahsederken hızdan bahsetme istersen. Ayrıca yazılım mimarisi bu kadar kötü olduğunun kanaatına nasıl varabiliyorsun ya da hangi projende nasıl test edip de bu kadar yavaş diyebiliyorsun? Neyse Türkiye 'nin en iyi üniversitesinde okuyor olabilirsin ama şu bir gerçek ki; php ile ilgili daha çok öğrenmen gereken şeyler var. Bunu da gidip zaten biliyorum diyerek değil geliştirerek yap. Herhangi bir dil için konuşurken çoklu kullanıcıların ve geliştiricilerin deneyimlerine bakarak konuş, kendi deneyimlerine bakarak değil. En azından kalkıp php vasat bir dilmiş gibi saçma bir cümle kurmamış olursun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, Php object orinted 5.0 ile eksikleri olsada tam anlamıyla geldi diyebiliriz. Galiba vasatın anlamını bilmiyorsun. Vassat : ne kötü ne iyi durumlarda kullanılan bir sözcüktür. Yorumundan da anlaşıldığı gibi sadece ufak çaplı projelerde web tasarımı yapıyorsun galiba? Php'in tabanı C, Sed, Awk ve Bourne shell command dillerine dayanmaktadır. Sende biliyorsun ki complie edilemez, yorumlanır sadece bu yüzden Ram logic ile kötü bir ilişkisi vardır. Bir dilin en önemli kısmı syntax'dır. Php syntax ise esnektir ve nerdeyse giriş seviyesindeki programcıya hitap edecek. Bir programın bir çok test methodları vardır. Kara-beyaz kutu yaklaşımı, unit, integration, System ve System integration test, Regression test, Acception test, Performence test, Stability test, Usability test gibi bir sürü test yöntemleri vardır. Celeron ve PIII zamanından beri yazılım geliştiriyorum. Php geliştiricileri ile zaten içli dışlıyız. Opsiyon programı ile web mühendisliği kavramı Türkiye'de temsil edebilecek 3 kuşağız. Bir çok üniversitede yurt içi - dışı konferanslara katıldık, okudğumuz makalelerin hatti hesabı yok. Sana tavsiyem daha ileriye taşımak istiyorsan kendini, bitirdiğin projelere dön ve ben bunu daha az satırda nasıl yazabilir sorusunu sor. Böylece, model patterns kavramınıda geliştirmiş olursun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı