Kişisel gelişim nasıl sağlanır?

Haraxx

Centipat
Daha fazla  
Selam. Lise 3'e gidiyorum. Üniversite için bilgisayar mühendisliği düşünüyordum. En yakın arkadaşım yazılım tarzı şeylerle ilgileniyor. Ben de boş durmayayım dedim. 1 hafta önce Blender öğrenmeye başladım, sonra ileride işime yarar mı bu acaba dedim. Sormaya geldim. İleride işime yarayacak türde kendimi hangi alanda geliştirebilirim? Yoksa full focus üniversite sınavına mı odaklanmalıyım?

Kendini eksik gördüğün alanlara odaklanabilirsin ama üniversite sınavını da bocalama istediğin bir bölüm varsa misal yazılımdan örnek vereyim programlama dillerini önceden öğrenmeye başlayabilirsin.

Selam. Lise 3'e gidiyorum. Üniversite için bilgisayar mühendisliği düşünüyordum. En yakın arkadaşım yazılım tarzı şeylerle ilgileniyor. Ben de boş durmayayım dedim. 1 hafta önce Blender öğrenmeye başladım, sonra ileride işime yarar mı bu acaba dedim. Sormaya geldim. İleride işime yarayacak türde kendimi hangi alanda geliştirebilirim? Yoksa Full focus üniversite sınavına mı odaklanmalıyım?

Hocam universite ve girişimcilik düşüncesi çok ters zamana denk gelmiş ya üniversite ya yazılım demeyin yürütebilirseniz bir arada yürütün yoksa birini seçin ancak seçim size bağlı ayrıca yazılım için de en çok kazançlı dal iOS yazılımıdır zor olabilir ama onu açık bir daldır

Selam. Lise 3'e gidiyorum. Üniversite için bilgisayar mühendisliği düşünüyordum. En yakın arkadaşım yazılım tarzı şeylerle ilgileniyor. Ben de boş durmayayım dedim. 1 hafta önce Blender öğrenmeye başladım, sonra ileride işime yarar mı bu acaba dedim. Sormaya geldim. İleride işime yarayacak türde kendimi hangi alanda geliştirebilirim? Yoksa Full focus üniversite sınavına mı odaklanmalıyım?

Kendini geliştirmen için bol bol zamanın olacak.
Senin yaşında olsaydım iyi bir üniversite için YKS sınavına çalışırdım. İlla kendimi geliştirmek istiyorum derseniz hangi alana yönelmek istediğini belirleyip o alana doğru ilerleyebilirsiniz.

Mühendislik okumak istiyorsan full YKS kas.
Erkenden mesleğe atılmak istiyorsan ilgi alanını bul tamamen ve ona yönet (bu tamamen yazılım için)
Ben hem üniversite okuyup hemde lise bitince işe atılmak istiyorum diyorsan kendi bir program belirleyip TYT ye hazırlanmanı öneririm aynı zamanda gene ilgin olan bir yazılım dilinde vs. kendini geliştirebilirsin.

Önce Bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanabilmelisin. En baştan kazanamazsan, kişisel gelişimin bir işe yaramaz. Kendi kalene gol atmış olursun. Hayvan gibi ders çalış.

Lise 3'sün, sana şu anlık önerebileceğim en mantıklı şey güzel bir okul kazanman. Bu ister yazılım mühendisliği olur, ister bilgisayar.

Yalnız yazılım "tarzı şeylerle ilgileniyor, bakıyor." gibi şeylerle öğrenilmiyor maalesef, çoğu insan "yazılımcı olayım da bari para kazanayım." tarzıyla sektörümüze girse de hüsran, yazılım içten gelen bir şey, çocukluktan beri gelen bir şey denebilir, kendimin de içinde bulunduğu, genellikle başarılı olan her yazılımcı ucu bucağı bitmeyen merakı ve hevesi sayesinde bu sektörde tutunmayı başardılar.

Yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği iyi bir okulda kazanırsan hayatına çok şey katacak, fakat tam tersi örneklerde mevcut, İngiliz dili ve edebiyatı okuyan arkadaşım şu an Belçika'da çok iyi bir yazılım firmasında iş buldu, artık şirketler diplomaya değil de Portfolio'ya önem veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı