Kişisel verilerimizi kimler ele geçirdi?

orhan yıldız

Kilopat
Katılım
18 Mart 2018
Mesajlar
344
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1710786482119.png


Sürekli bu şekilde mailler geliyor. Aras Kargo bitmeden MNG Kargo'dan gelmeye başladı. Aras Kargo müşteri hizmetleri bunun dolandırıcı amaçlı olduğunu telefonda sesi titreyerek itiraf etti. Konunun X gibi sosyal platformlarda gündem olmasını bekliyordum yalnız gündem oldukça yoğun bu hususta bilgili arkadaşların koruyucu önlemler için öneride bulunursa bizde gerekeni yaparız.
Mail içeriğini açtığımda isim soy isim bilgilerime sahip olduklarını gördüm.
 
İlk olarak internete ücretsiz mernis panel yazınca zaten tüm herkesin soyağacı görülüyor, Bu kargo firmalarının kişisel verileri devletten daha iyi koruduğuna kalıbımı basarım. Ve müşteri temsilcisi size bu maillerin dolandırıcı olduğunu söylerken niye sesi titresin? Anlamadım yani aras kargonun sahibi o müşteir temsilcisi de kendi firmasını mı koruyor? Saçma sapan şeyler hocam
 
-Kişisel verilerimizi kimler ele geçirdi?
-Herkes.

İşin ilginç yanı şu anda dilersen sen de benim bilgilerimi ele geçirirsin, belki senin bilgilerin hali hazırda bende vardır bile. Ki bu neredeyse 10 senedir böyle, sadece meraklı çocuklar büyüdükçe rastgele birisinin bilgilerini seçip dalga geçiyorlar. Bu sefer sana denk gelmiş.
 
turkiye databasesi illegalplatformda hackerdede1 nickli biri tarafından paylasildi (yunan oldugu iddia ediliyor) ardından ucubeler forumu ve darbeturks gibi forumlara yayıldi.
 

Geri
Yukarı