Kısmi Renk Körü Olduğumu Öğrendim

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 5600, Kingston Fury Beast 32 GB (2X16) 3200 MHz, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB, Corsair CV550, 1 TB WD Blue SN570, 500GB A2000 Kingston SSD, 1TB WD HDD, Sensei310, K60 RGB PRO, Qck Medium, Asus TUF VG24VQE, Keenetic Omni DSL
Meslek
Zabıt Katibi
Evet arkadaşlar başlıkta belli. Daha önce forumda polis olmak için gözlerimi çizdireceğimi söylemiştim. Gözlerimi çizdirdim. Polislik sınavını zaten geçmiştim ve mülakatlara katılmak için gittim. Ön Sağlık kısmında kısmi renk körü olduğumu öğrendim. 18 yaşındayım 19 yaşına girmeme az bir süre kaldı. Kısmi renk körü olmama değil 18 yıldır bunu fark etmediğim için üzüldüm açıkçası. Bir yandan ise diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir problem yokken sadece bizim ülkemizde bunun olduğunu öğrendim. Günlük kullanımda ( nasıl söyleyeceğimi bulamadım ) herhangi bir problem yaşamıyorum gözümde. Yani sizle aynı renkleri görüyorum fakat sadece renk körü testinde bunu yaşıyorum. Bu konuyu açmamın sebebine gelirsek. Aranızda belki kismi renk körlüğü olup bilmeyen vardır. Bunun için testini uygulamanızı söyleyeceğim. Sonra birden önünüze çıkıp sizi istediğiniz meslekten alıkoymasın 😃

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler.
Pilot da olamazsın. Bu tür hastalıklar ya da eksiklikler diyeyim, dıştan bakılınca küçük görünür ama işin içine girince büyük önem arz ettiği bilinir. Hayırlısı olsun.
Milli Savunma Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksek Okuluna gidemiyorum. Benim merak ettiğim zorunlu olarak askerlik yapacak mıyım? Madem bunlara engel orası içinde engel olması gerekiyor. Muaf tutulmam gerekiyor.

@Silinen üye

Günlük hayatta problem yaşamaması normal, ben hangi rengi görmede eksikliğinin olduğunu sormuştum.

Ayrıca sorumun en önemli kısmı:

Bu zamana kadar internette, orada burada gördüğünüz hiç bir görme testinde ortaya çıkmamış mıydı bu durum?

İnternetteki testler fos çıkıyor bu duruma göre?

Milli Savunma Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksek Okuluna gidemiyorum. Benim merak ettiğim zorunlu olarak askerlik yapacak mıyım? Madem bunlara engel orası içinde engel olması gerekiyor. Muaf tutulmam gerekiyor.
Zorunlu askerlik ile askerlik mesleğini bir tutamayız. Asker veya polis olmaya engel olan birçok hastalık zorunlu askerliğe engel teşkil etmemektedir.
Bu arada geçmiş olsun. İyi tarafından bakacak olursak hayatınıza engel teşkil etmeyen bir durum. Mülakatlarda çok daha ağır hastalıklarının olduğunu öğrenenleri görmüştüm. Unutmayın hiç bir şey sizden önemli değildir.

Aynı durum bende de olmuştu. Vakti zamanında bende polislik sınavı esnasında öğrenmiştim bundan yaklaşık 10 yıl önce. Bende daha çok mavi ve kırmızı renklerde sorun oluyor. Gece mesela mavi ışıklandırmalı tabelada yazanları okuyamıyorum. O teste gelince sadece içlerinden bir tanesini okumuştum. (O rakamı da zaten renk körü olsun olmasın herkes okuyabiliyormuş.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı