Kitap önerisi

• Konuyu başlatan Shura
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.248
Sana Uluç Reis'i öneririm. Halikarnas Balıkçısı lakabı olan Musa Cevat Şakir yazdı sanırım bu kitabı. Osmanlı tarihini anlatır. Barbaros Hayrettin Paşa, Turgut Reis gibi Osmanlı tarihine çok büyük hizmetler vermiş kişilerde bunun içindedir. Cezayir, Tunus beyliklerini de anlatır. İspanyollarla ve Haçlılar'la yaptığımız savaşları anlatıyor. Cumhuriyet tarihinde ise Rıfat Ilgaz'ın Halime Kaptan kitabını öneririm. Tolstoy' un Diriliş, Turgenyev' in Babalar ve Oğullar' ı okumanı tavsiye ederim. Eğer ünlü kişilerin biyografi kitaplarını öğrenmek istiyorsan Cahit Arf' ı anlatan Kara Cümle- Mucize Özünal - kitabı okuyabilirsin. Tarih anlatan kitaplardansa Halil İnalcık ve İlber Ortaylı' nın birsürü kitabı var tarihi anlatan. Bunları alıp okuyabilirsin. Ayrıca Ateşten Gömlek- Halide Edip Adıvar kitabı- , Milli Savaş Hikayeleri ve Yaban- Yakup Kadri Karaosmanoğlu- kitaplarını önerebilirim. Yakup Kadri Karaosmanoğlu' nun kitaplarını okumadım ama Halide Edip Adıvar' ın kitaplarını mutlaka okumalısın.
Not: Tarih meraklısıysan TTK sitesinde bir sürü arşiv bulabilirsin. Başlangıç için yeterli olur sanırım.

Adolf Hitler faşist düşüncesini kendi ağzından anlatmıştır , biraz ağır bir kitap ama ilgi duyarsanız okumanızı tavsiye ederim,
Kardeşim bu kitabı İnternet ten çok aradım fakat bulamadım yardımcı olabilir misin.

Tarih anlatılan kitap önerirmisiniz ?
Deli Kurt mutlaka okumanı isterim. Osmanlı tarihindeki şehzade kavgası. Timura esir düşen Beyazı tin oğullarının taht kavgasını anlatıyor. İsa beğ ile ilgili. Çok sürükleyici bir kitap şuan okuyorum. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Suç ve Ceza. Tam bir klasik. Ama 300-400 sayfalık İngilizce çevirilerini değil, İletişim veya İş Bankası yayınlarının (bu iki yayınevi Rusça aslından çeviriyor.) basmış olduğu çeviriyi al.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı