Kitap önerisi

Çok ilgi çekici duruyor. Listeye aldım.
11 TL gibi çok makul bir rakama sepete ekledim (daha %23 civarı indirim olacak yani 9 TL civarı oluyor). 15 TL'lik daha kitap alacağım(100 TL'yi tamamlamam lazım ekstra %10 indirim için) (son durum 85 TL). Hala bir kitap önerisi alabilirim. 1. veya 2.dünya savaşını konu alan bir kitap olabilir. Ama hikaye değil tarih tarzı, bence Sineklerin Tanrısı ile hikaye tarzını kapatmış oluruz.
Benden mükemmel bir kitap önerisi daha olsun :)

Jack London-Martin Eden

D&R bkmkitap Hepsiburada gibi sitelerde fiyatı 10-20 TL arası oluyor.

Konusu: Denizci bir gencin kişiliğinden ödün vermeden sınıf atlama çabalarını anlatıyor. Zengin bir ailenin kızına âşık olan Martin Eden, ona erişebilmek uğruna kendini ilme ve ünlü bir yazar olma hayaline adıyor; bu hayal uğruna takıntılı denilebilecek bir şekilde varını yoğunu ortaya koyuyor.

Kitabı okumuş sözlük yazarlarının ifadeleri;

1.(yıllar önce okumuştum,etkisi hâlâ devam etmekte,çok büyük kitaptır.)

2.(ask gibi romandir...bittiginde bosluga dusersiniz ve onun sizde yarattigi etkiyi baska kitaplarda aramaya baslarsiniz ama butun cabalar nafiledir...)

3.(etkisi uzun süre geçmeyen jack london şaheseri.)

4.(okur bir kenarda dursun, yazarlığa öykünen her kişinin yola düşmeden okuması gereken bir romandır. her müellifin adeta deniz feneridir.)

5.(yıllar önce okuduğum, okurken hissettiğim duyguları kitap aklıma geldiğinde tekrar hissedebildiğim ender kitaplardan. kitabın önsüzünde veya tanıtımında söyle yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam; martin eden öldü çünkü o bir bireyciydi, ben ise hala yaşıyorum çünkü toplumcuyum. bu yazı kitabı gerçek anlamıyla özetleyebilecek nitelikte. öyle ki her bir bölümünden sonra bu cümleyi içimden tekrarlayıp kitabı okumaya devam ettiğimi ve yüzümde anlamsız bir gülümsemenin oluştuğunu çok net hatırlıyorum. sağlam kitap.)

6.(Okuduğum en iyi kitap. eğitimsiz ve fakir bir insan olan martin eden aşık olur. aşık olduğu kız kendisinden farklı bir sosyal sınıfa aittir. aşık olduktan sonra hayatını değiştirmek ister. entellektüel, eğitimli ve kültürlü insanların biraraya geldiği bu sosyal sınıfa dahil olmak ister. yeteneği, zekası ve insanüstü çabası sayesinde; geçmişte onu hor gören bu insanların özendiği, takdir ettiği ünlü bir yazar olur. ancak bu insanların arasına girdikçe bu sınıfın yozlaşmışlığını ve örnek aldığı insanların yapmacıklığını görmeye başlar. canını dişine takarak başarılı olmuş olsa da, herşey ve herkes anlamsızlaşır onun için. bu duydular içinde kazandıkça, aslında çok şey kaybettiğini anlar. hayalinin içinde kaybolur adeta. aşkı, yaşama sevgisini, inancını yitirmiştir. geçmişte daha mutlu olduğunu dehteştle farkeder. bildikçe, yükseldikçe tükenmiştir martin eden...)

Benden mükemmel bir kitap önerisi daha olsun :)

Jack london-Mart'in eden.

D&r bkmkitap Hepsiburada gibi sitelerde fiyatı 10-20 TL arası oluyor.

Konusu: Denizci bir gencin kişiliğinden ödün vermeden sınıf atlama çabalarını anlatıyor. Zengin bir ailenin kızına âşık olan Mart'in eden, ona erişebilmek uğruna kendini ilme ve ünlü bir yazar olma hayaline adıyor; bu hayal uğruna takıntılı denilebilecek bir şekilde varını yoğunu ortaya koyuyor.

Kitabı okumuş sözlük yazarlarının ifadeleri;

1.(yıllar önce okumuştum, etkisi hâlâ devam etmekte, çok büyük kitaptır.)

2.(ask gibi romandir...bittiginde bosluga dusersiniz ve onun sizde yarattigi etkiyi baska kitaplarda aramaya baslarsiniz ama butun cabalar nafiledir...)

3.(etkisi uzun süre geçmeyen jack london şaheseri.)

4.(okur bir kenarda dursun, yazarlığa öykünen her kişinin yola düşmeden okuması gereken bir romandır. Her müellifin adeta deniz feneridir.)

5.(yıllar önce okuduğum, okurken hissettiğim duyguları kitap aklıma geldiğinde tekrar hissedebildiğim ender kitaplardan. Kitabın önsüzünde veya tanıtımında söyle yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam; Mart'in eden öldü çünkü o bir bireyciydi, ben ise hala yaşıyorum çünkü toplumcuyum. Bu yazı kitabı gerçek anlamıyla özetleyebilecek nitelikte. Öyle ki her bir bölümünden sonra bu cümleyi içimden tekrarlayıp kitabı okumaya devam ettiğimi ve yüzümde anlamsız bir gülümsemenin oluştuğunu çok net hatırlıyorum. Sağlam kitap.)

6.(okuduğum en iyi kitap. Eğitimsiz ve fakir bir insan olan Mart'in eden aşık olur. Aşık olduğu kız kendisinden farklı bir sosyal sınıfa aittir. Aşık olduktan sonra hayatını değiştirmek ister. Entellektüel, eğitimli ve kültürlü insanların biraraya geldiği bu sosyal sınıfa dahil olmak ister. Yeteneği, zekası ve insanüstü çabası sayesinde; geçmişte onu hor gören bu insanların özendiği, takdir ettiği ünlü bir yazar olur. Ancak bu insanların arasına girdikçe bu sınıfın yozlaşmışlığını ve örnek aldığı insanların yapmacıklığını görmeye başlar. Canını dişine takarak başarılı olmuş olsa da, her şey ve herkes anlamsızlaşır onun için. Bu duydular içinde kazandıkça, aslında çok şey kaybettiğini anlar. Hayalinin içinde kaybolur adeta. Aşkı, yaşama sevgisini, inancını yitirmiştir. Geçmişte daha mutlu olduğunu dehteştle fark eder. Bildikçe, yükseldikçe tükenmiştir Mart'in eden...)

Son zamlardan sonra (2 güne bir zam geliyor) o kitabında listeye ekledim. Hem ucuz 15 TL hem sy sayısı çok, hem de sizin gibi öneren çok.
Yemin ediyorum bir şey sepete ekliyorum 2 gün sonra fiyatı 5 TL atıyor.

Dostayevski ve Orwel istemiyorum. Biraz toparladım. Freud, King gibi yazarlardan birkaç kitap toparladım. Ama öneri istiyorum. Hobbit tarzı olabilir. HP serisini bitirdim. Gözüm LOTR'da ama malum teki 50 TL. Aklınıza gelen kesin oku dediğiniz kitaplardan varsa önerilere açığım.(şimdilik aklımda bunlar var.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı