Kitap önerisi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okumak da ne okumak? Nasıl bir bilinç için çabalamak? Okumak size elbet bir şeyler katar da kullanmayı bilmedikten sonra hiçbir anlami yok.

Kitap ya da hikaye, okuyanın anladığı kadar. Bana bir şey anlatan size anlatmayabilir.

Bundan ne çıkar? Giderim, kitabı alırım, arkasına bakarım. Orada içeriği hakkında nüanslar mevcuttur. İlgimi çekerse okurum; çekmezse, başkasına bakarım.
 
Kankam bende 16 yaşındayım, geçen yıl ve bu yıl okuduğum kitaplardan birkaç örnek verebilirim.
1- 1984 (george orwel ın çok güzel bir eseri kitabın ilk başında sıkıcı gelir diye bekliyordum fakat gerçekten sürükleyici geldi bana tavsiye ederim çok ciddi düşüncelere sahip kült bir kitaptır.
2- miyase sertbaruttan kapiland serisi (anlatımı çok iyi bir kitap bu da yine isminden de anlayacağın gibi kurgu fakat içinde düşünceler saklı ve bence herkesin okuması gereken bir kitap.)
3-Rick riordandan percy jackson serisi (2 yıl önce okumuştum bu seriyi, hikayenin halihazırda bir filmi var kısada olsa ve bir de dizisi çekiliyor. Gayet sürükleyici, okuuycuyu yormayan bir tarzı var macera, savaş gibi şeyleri seviyorsan bu seride sana göre.)
4-gıulıo gallıdan ıssız ada serisi ( bu seri 3 kitaptan oluşuyor, kısaca Bahama'larda yapılan bir realiy show ama bir sorun var (burası spoiler olmaması adına kesildi))
Başka öneriler de istersen önerebilirim ben çok kitap okuyan birisiyimdir. Sevidğin türü de söylersen ayrıyeten daha iyi olur.

+Düzenleme; bunlar biraz daha hafif kitaplar, okurken kitabın içinden çıkamaıdğım bazı kitaplar var onları da söyleyeyim içimde kalmasın.
A1- adam fawer olasılıksız (okurken adeta büyülendim kitap bir roman ve uzun da bir kitap ama uzunluğuna bakmazsan çok rahat okunuyor.)
A2- Tanrı'nın formülü (ben çok sevdim bu kitabı okurken okuyucuyu düşündüren bir kitap yazarını yazamıyorum çünkü ismi gerçekten çok uzun bir isim.)
A3- scott baker kaytıp denklemler (kitap sürükleyici bir o kadar da okuyucuyu kendine çeken bir roman. Geçen yıl okumuş ve çok beğenmiştim sana da tavsiye ediyorum. Şu an okumayabilirsin bunu okuma alışkanlığın yoksa biraz fazla gelebilir ama aklında bulunsun. Aslında çok iyi bir konu üstünde duruyor.) Küçük bir ekleme: Özellikle liese şu an 10. sınıftayım, edebiyat dersinde çok kez edebi eserleri ve yazarları görüyoruz. O yüzden edebi eserleri okursan da daha iyi olur en azından sıkıntı çekemzsin örnek olarka recaizade mahut ekram in araba sevdam kitabı okuyabilirsin onalar gibi kitaplar biraz daha ağırdır (en azından bana göre) ama okunsa güzel olacak kitaplardır.
 
Son düzenleme:
Kitap okuma alışkanlığın olmadığı için roman türü kitaplardan başlamalısın
Önereceklerimin bazılarını arkadaşlar önermişler.

Zülfi livaneli - serenad.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı