Kitap önerisi

dionysoss

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
1.295
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Önceden çok kitap okurdum, neden bıraktım bilmiyorum keşke bırakmasaydım. Sıkıcı bir hayatım oldu artık, okul, sınav, ders çalış (ki yetecek kadar yaptığım manidar), oyun oyna, bilgisayarda takıl, yat. Olmaktan korktuğum gibi artık sığ bir insan oldum sanırım. Artık bir şeyleri değiştirmenin zamanı geldi sanırım. Sizden kitap önerisi istiyorum, olaylara bakışımı değiştirebilecek. Felsefeye çok merak saldım okumak istiyorum mesela. Var mı güzel önerileri olan?
 
İlgi alanınızda mı bilmiyorum ama okuduklarım arasında en unutamadığım;
1579349864821.png
 
Roman olarak; Körlük, 1984, Oblomov, The Witcher serisi.
Felsefe ve din olarak; Tanrıların Doğuşu, Tanrı Beyni, Din ile Bilim, Din felsefesi, Dinin Kökenleri, Böyle Buyurdu Zerduşt.
Siyaset ve tarih olarak; Tek Adam, 57 Yıl, Nutuk, Metastaz, Dahi Diktatör.
 
Kitap çok sen sadece hangi alanda okumayı çok seviyorsun ondan başla.Ben bilim kurgu romanlarını seviyorum.
Bu zamana kadar hep roman okudum, çok da severdim. Ama biraz daha artık felsefe tarzı okumak istiyorum. Bir de tam olarak kategorisini bilmiyorum ama, Einstein'in "Benim Gözümden Dünya" yada Hitler'in "Kavgam" adlı kitabı tarzı büyük insanların, tarihe yön vermiş insanların (Hitler sevdalısı değilim yanlış anlaşılmasın), düşüncelerini, hayata bakışlarını öğrenebileceğim tarzda kitaplar okumak istiyorum. Bu arada bu saydığım iki kitap da bende var ama maalesef okumadım hala. Teknoloji, uzay konularının derinliklerine giren bilgi içerikli kitaplar da okuma gibi bir düşüncem var. Çok şey saydım biliyorum ama bir nevi kabuğumdan çıkmak istiyorum, çok şey öğrenmek istiyorum, çok okumak istiyorum. Bu yüzden sizden aranızda kitap kurdu varsa, onlardan yardım ve öneri almak için açtım konuyu.
 
Felsefe tavsiyelerim; Tanrılar Okulu,Ecce Homo...
Tarihi kitaplar; Hitler'in generaller konuşuyor,Savaş günlükleri,Vatan ve Führer için adlı kitapları önerebilirim üsteki yoruma bağlı olarak.Kategoriye göre başka isteğin olur ise yardımcı olurum daha :).
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı