Kitap Okuma Esnasında Neler Yapabilirim?

Biosattva

Megapat
Kitap okurken hangi duruşta okuyabilirim ve kitaba nasıl daha iyi konsantre olabilirim, bilimsel kitap okumayacağım, okurken sözsüz müzik vb. dinlesem kitabı anlayabilir miyim? Kısacası kitap okumayı nasıl daha eğlenceli hale getirebilirim? Bu konuda tecrübesi ve değişik okuma fantezileri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Eğlenceli hale diyosun, benim taktiğim şudur: okuduğum kitabı canlandırırım gözümde. Baş karakterin yerine koyarım kendimi ve olayları canlandırırım. Ben böyle yaparak okurum, çokta zevkli olur. Tabi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır :D

Bir sandalyeye düzgünce oturarak,sırtını da sandalyeye omurgan düz duracak şekilde yaslanarak,boynunu da fazla bükmeden okumanı tavsiye ederim. Müzik konusunda da, sana uzakta bir höparlordan hafif sesle yavaş sözsüz müzik dinlenebilir ama müzik dinlemeyi tavsiye etmem. Müzik dinleyeceğine @LeaderTR'nin taktiğini deneyebilirsin

Hocam sek kahve içebilirsin zinde tutup uykunun gelmesini engeller.

Hocam iyi tavsiye ama kitap okurken gözler bir sağ bir sol yaptığı için hafif yatay pozisyonda, beni gram etkilemeyen nescafemi içerken defalarca uyuya kaldım. Ha bir de yatmadan önce tadı güzel niyetine içiyordum. Nescafe içip de uyuyamayanları anlayabilmiş değilim...

Benim önerim en rahat olduğun yere yaslan (benim yatağımdır), kitabı eline alıp okumaya başladığında sende oradaymışsın gibi oku. Emin ol bu şekilde 100 sayfa falan rahat okursun ve kitabı elinden bırakmazsın

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı