Kitap okuyamıyorum

• Konuyu başlatan DGDev
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.663

DGDev

Hectopat
Daha fazla  
Her ne kadar okumaya çalıştıysam da okuyamıyorum. İnce Memed dışında hiçbir kitap beni sarmadı. Ve her kitap okumaya geldiğimde 1-2, bilemedin 3 sayfa kitap okuyorum. Sebebini bilmiyorum ama benim özellikle LGS paragraf soruları için kitap okumam lazım. Ne yaptıysam olmadı. Bunun sebebi olarak teknolojik aletleri sorumlu tutuyorum. Test çözmekten zamanım kalmıyor. Önereceğiniz bir taktik var mı?

Bende zamanında hiç kitap okuyamadım bir süreliğine,içimden gelmiyordu. Bu daha çok istekle orantılı siz istemezseniz kimseler okutamaz kitap kendiniz için yapıyorsunuz bunu.

Oyunlara ilgin varsa oyun kitaplarından başlayabilirsin örnek olarak ' The Witcher serisi, God of War resmi roman uyarlaması, Metro serisi vb.' bunun yanında ' çürük ve harabe serisi' gayet güzel bir yapım bunlar hoşuna gidebilir.

Diyelim ki olmadı o zaman mangalara bakabilirsin eğer animelerle aran varsa. Ön yargı ile yaklaşmamalısın 'one piece' serisini tavsiye ederim manga olarak okurken keyif alırsın 'gerekli şeyler' adlı siteden sipariş verebilirsin.

-Okumayı sevdiğin bazı türleri sırala.
-Sıralamada 1.sırada olan türdeki kitapları araştır.
-O türdeki kitaplardan canını sıkmayacak olanları seç.
-Seçtiğin kitaplardan birine başladığında sayfa numarasına bakma. Çünkü bakarsan "aaa bu kadar okumuşum bence yeterli" diyip okumayı bırakabilirsin.

Bana da oluyordu ama şu an günde 50-60 sayfa okuyabiliyorum şu an sizi saracak bir kitap öneriyorum Beyza Alkoç kar küresi kitap kitabın ne kadar güzel olduğunu hatırlatıyor resmen :D (adının kar küresi gibi bir isim olduğuna bakma insanı resmen geriyor kitap)

-Okumayı sevdiğin bazı türleri sırala.
-Sıralamada 1.sırada olan türdeki kitapları araştır.
-o türdeki kitaplardan canını sıkmayacak olanları seç.
-Seçtiğin kitaplardan birine başladığında sayfa numarasına bakma. Çünkü bakarsan "aaa bu kadar okumuşum bence yeterli" deyip okumayı bırakabilirsin.

Teşekkür ederim hocam şöyle bir karar verdim yatmadan önce okumak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama...

Bence uyumadan 1-2 saat önce teknolojik aletleri bırakın. Yatmadan önce hem de uykunuzun gelmesi amacıyla uyuyun. Daha önce pek kştap okumadım demişsiniz Harry Potter ile başlayın bence, filmini izlediyseniz bile kitabı başka bir zevk. 2 kere bitirdim seriyi. Eğer sabırlıyım diyorsanız Game Of Thrones kitabını da okuyabilirsiniz. İlk 200-300 sayfa bir şey anlamazsınız ama sonrası çorap söküğü gibi gelir. Sayesinde günde 400 sayfa okuduğum oluyordu :D

Kardeşim merhaba. Sana önerim çok fazla oyun oynama eğer LGS'de güzel bir lise kazanmak istiyorsan en az 100 soru çözmelisin günde ben şu anda van ipekyolu fen lisesinde okuyorum o zamanlar ben 110 soru çözüyordum kitap dersen 10-15 sayfa okuyordum ve paragraftan yanlışlarım yoktu dediğim gibi günde en az 100 soru ve 10-15 sayfa kitap okumalısın sana tavsiyem derslerini yaptıktan sonra ödev yap. Hem soruyu çözüncede okuyunca okuman hızlanır soruyuda anlamak için kitap okumalısın. Kolay gelsin LGS'de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı