Kitap tavsiyesi

.Komik türk tarihi
hocam sanırım dediğiniz kitap Eğlenceli Türk Tarihi bu
bunu bitirdikten sonra bu kitap nasıldır ?

Şöyle söyleyim.Bu tip kitaplar okudum fakat çok üstün körü bilgi oluyor.Yani edebi araştırma türünde eserler olmuyor.Benim size tavsiyem.Ayrı ayrı kitaplar okumanız.Mesela zaten eski türk devletleri ile ilgili bilgi birikimi kısıtlı yani piyasa da çok fazla ilk türk devletlerinden başlayıp göktürk 2 ye kadar kitaplar var bunlar detaylı bilgi için yeterli çünkü zaten bilgi birikimi bu kadar.Sonra bence ayrı ayrı okuyun kalan dönem için.Nedeni artık olayların detaylanması.Her padişah dönemi için ayrı ayrı yada devlet dönemi için ayrı ayrı okumanıza gerek yok mesela malazgirt ile alakalı bir kitap okuyun.Sonra diğer önemli olaylar için okuyun.Mesela istanbulun fethi vb.Böyle okuduktan sonra 1.dünya savaşına kadar gelin.Sonra detaylı kitaplar okuyun.Önerim mesela yılmaz özdil in k,atatürk kitabı çok bilgilendirici çok detaylı,nutuk tabi ki de çok faydalı olur.Sonra bu dönemle ilgili sosyal romanları okuyabilirsiniz yaban olabilir mesela örnek olarak.Bu dönem ile alakalı 5-6 kitap okumanız gerekir en az anlamak için çünkü sadece olay değil fikir akımları da var.Yani yaklaşık 10-11 kitap ile türk tarihini detaylı öğrenebilirsiniz.Bunların tek kitap da birleşmesi zor.Var ben 2 eser okudum bu şekilde tavsiye etmem.Olaylar yarım kalıyor ve atlama oluyor belirgin şekilde akışı bozuyor.Bu şekilde okumanız daha mantıklı benim tavsiyem.Eğer ille bu şekilde okuyacağım diyorsanız.Komik türk tarihi diye bir kitap var dikkatinizi çekebilir.İyi forumlar.
birde nazi almanyası ilgili tavsiyen varsa beklerim hocam özel ilgi duyuyorum

Son düzenleme:
hocam sanırım dediğiniz kitap Eğlenceli Türk Tarihi bu
bunu bitirdikten sonra bu kitap nasıldır ?

birde nazi almanyası ilgili tavsiyen varsa beklerim hocam özel ilgi duyuyorum
Hocam eğer hitlerin düşünceleri dikkatini çekiyor ise kavgam öneririm fakat kitap içinde çok düşünce ve kavram var çok akıcı bir olay örgüsü yok ama çok bilglilendirici bir kitap.Yani hitlerin düşünce tarzını markizm i,Faşizm i o dönemin siyasi mevkini anlıyabilirsin.Bizzat 2 dünya savaşının baş rollerinden biri tarafından yazıldığı için savaşın asıl sebeplerini de dibine kadar anlıyorsunuz.Ayrıca almanyanın nazi dönemi yönetim anlayışı ile ilgili de iyi bilgiler edinirsiniz akademik açıdan.Ss teşkilatı diye bir kitap var fakat biraz pahalı temiz bir ikinci el almanız yararınıza olur.Onun dışında eğer 2.dünya savaşı ile de ilgileniyorsanız.Kont Galeazzo Ciano savaş günlükleri kitabı da güzel bir kitap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı