Kitapçı Açmak İçin Neler Gerekli ?

Yani bizim merkezdeki Akoluk Kitapevinden tahmin yürüterek söylüyorum 40 tane sadece 8. sınıf 1 yayın evi kitapları 10 Tl geliş fiyatı olsa 10x40 400 Tl 1 yayın evi 25x400 10000 tl 8. sınıf kitapları size 15 20 bin TL masraf çıkartabilir. Tabi büyük gelir elde edersiniz :)

Küçük şirin bir kitapçı açmayı düşünüyorum. Maliyeti ne kadar olur ?

Hangi şehirdesiniz? Dükkanınız var mı?
Dükkan kirasına, dükkanın bulunduğu yere göre değişir maliyeti.
Nasıl bir kitapçı açmak istiyorsunuz? Herşeyi getirip (testinden romanına kadar) satmak mı istiyorsunuz yoksa sadece roman üzerine bir dükkan mı açmayı düşünüyorsunuz?
Örnek vereyim, bizim burada İstiklal Caddesi'nde bir kitapçı var, minicik bir dükkan, işlek bir caddede. Adam sürümden kazanıyor. Piyasadan ucuza orjinal kitaplar satıyor. Avantajı dükkanı tam liselerin dibinde ve her gün yüzlerce insanın geçtiği bir caddede. Böyle bir imkanın varsa neden olmasın? Benim de hayallerimden birisi kitap evi açmak. Anladığım kadarıyla siz kitap evi açmak istiyorsunuz. :)
İşlek, ilgi görecek bir konumda olduktan sonra ayakta durabilirsiniz.

Hangi şehirdesiniz? Dükkanınız var mı?
Dükkan kirasına, dükkanın bulunduğu yere göre değişir maliyeti.
Nasıl bir kitapçı açmak istiyorsunuz? Herşeyi getirip (testinden romanına kadar) satmak mı istiyorsunuz yoksa sadece roman üzerine bir dükkan mı açmayı düşünüyorsunuz?
Örnek vereyim, bizim burada İstiklal Caddesi'nde bir kitapçı var, minicik bir dükkan, işlek bir caddede. Adam sürümden kazanıyor. Piyasadan ucuza orjinal kitaplar satıyor. Avantajı dükkanı tam liselerin dibinde ve her gün yüzlerce insanın geçtiği bir caddede. Böyle bir imkanın varsa neden olmasın? Benim de hayallerimden birisi kitap evi açmak. Anladığım kadarıyla siz kitap evi açmak istiyorsunuz. :)
İşlek, ilgi görecek bir konumda olduktan sonra ayakta durabilirsiniz.
Aksaray da yaşıyorum. Dükkanım yok. Kira o kadar fazla olmaz buralarda. Her şeyi satmayı düşünüyorum. 20000 TL kredi yeter mi sizce ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı