Kitaplar çok pahalı

İşte ülkenin sorunu bu, millet sistem alamıyorum diye ağlarken bizim derdimiz okul için kitap alamamak. Ne değer bilmez insanlar var bu ülkede be...

Genelleme yapmak doğru olmaz. 2000 TL'lik APU sistem alamayan birinin, 1200 TL'ye rahat bir şekil de bu kitapları alabilmesi pek kolay gözükmüyor.
 

Şunların fiyatlarına bakın. Okul benden her ders için 3 kitap istiyor. 1200TL tutuyor. Ben babamdan bunu nasıl isteyeyim? Babam işçi. Paranın geri kalan kısmı borçlara gidiyor. Nerede eğitimde fırsat eşitliği? Ben nasıl yeni nesil sorular da varken ders kitapsız iyi bir yer kazanayım? Tek istediğim biraz daha alım gücümüz olsun, daha ucuz olsun şunlar. Ben babamı nasıl mutlu edeceğim?
Bu arada yaz tatilinde çalışmana hiç gerek yok 1. Dönem dersleri dinleyip az bişey test çözüp 2. dönem ciddi ders çalışmaya başlasan bile iyi puan elde edersin.
 
Bence şimdi çalışmanın hiçbir mantığı yok. Şimdi yapılacak en iyi şey bol kitap okumak. Sözel bu sene rezaletti. Çalışan da yaptı, çalışmayan da. Türkçede noktalama işaretleri bile sormadılar. Sadece hızlı okuyan, okuma anlaması kuvvetli olan insan sözeli yapardı. Fende de bir sürü paragraf vardı. Matematik her soru 1 sayfa zaten.
O yüzden şuan yapılacak en iyi şey kitap okumak...
Bu sene dil bilgisi çıkartıldığını söyledi zaten MEB, kardeşim de girdi LGS'ys oradan biliyorum. Eğitim uzaktan olduğu için çıkarıldı büyük ihtimalle, ama diğer sene yüz yüze olursa dil bilgisi de dahil olabilir. Kitap okumanın yanı sıra 1-2 saat 8. sınıf konularına baksa bir şey kaybetmez bence.
 
Alalh Allah, hocanın suçu. O kadar kitap mı aldırılır?
Bizimkiler Her dersten 1 tane aldırdı.

Bir de nette çok pahalı olmasın o? Kırtasiyede daha ucuzdur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı