Kız kardeşle hiç anlaşamamak

Sen de bağırma. Ateşe körükle gitme. Evet, aile huzuru olmaz ama profesyonel destek olması lazım. Tabii karşı çıkmazsa. Aman, kötü işler başına açmasın.
Kardeşimle konuşurken istisnai durumlar dışında hiç bağırmam. Bilerek ters de davranmam. Onun tavırları çok rahatsız edici genel olarak. Aynı ailede yetişmemize rağmen her şeyimiz aşırı zıt. 2 haftalığına il dışına tatile çıkmıştı. Ev o kadar huzurluydu ki. Geldiği gibi evin huzuru da gitti tabii.

Kardeşimle konuşurken istisnai durumlar dışında hiç bağırmam. Bilerek ters de davranmam. Onun tavırları çok rahatsız edici genel olarak. Aynı ailede yetişmemize rağmen her şeyimiz aşırı zıt. 2 haftalığına il dışına tatile çıkmıştı. Ev o kadar huzurluydu ki. Geldiği gibi evin huzuru da gitti tabii.
Bizim ailevi değerlerinize karışma hakkımız yok ve siz de yardımcı olmamızı istiyorsunuz. Psikiyatriye gitmesi iyi olacak. Tek çare bu. Psikiyatri tedavisi gördüğüm için biliyorum.

Travma sebebi var mı hiç?

Senin ilacın üniversite vasıtasıyla aile evinden uzak kalmak olacak sanırım. O zaman hem ailen, hem diğer yakınların tarafından kıymete biniyorsun.

Bunların haricinde çok da önerebileceğim bir şey yok. Ergenlik çağındaki insana ne anlatabilirsin ki? Ablası bile olsan bir anne, bir baba gibi yetkiye sahip değilsin nihayetinde.

Bizim ailevi değerlerinize karışma hakkımız yok ve siz de yardımcı olmamızı istiyorsunuz. Psikiyatriye gitmesi iyi olacak. Tek çare bu. Psikiyatri tedavisi gördüğüm için biliyorum.

Travma sebebi var mı hiç?
Gitse gerçekten çok iyi olur. En azından bazı şeyleri değişirdi. Travma yaşadığını düşünmüyorum. Şuana kadar hep gözetimim altındaydı ve kötü bir olay yaşadığına şahit olmadım. Bilmediğim şeyler yine de olabilir ben bizzat şahit olmadım sadece.

Senin ilacın üniversite vasıtasıyla aile evinden uzak kalmak olacak sanırım. O zaman hem ailen, hem diğer yakınların tarafından kıymete biniyorsun.

Bunların haricinde çok da önerebileceğim bir şey yok. Ergenlik çağındaki insana ne anlatabilirsin ki? Ablası bile olsan bir anne, bir baba gibi yetkiye sahip değilsin nihayetinde.
Ben de bunu yapmayı umut ediyorum. Evden ayrıldığım zaman ailem kardeşimle baş başa kalacak. Belki o zaman yaptıkları şeyin farkına varırlar. Buradan ne kadar harika tavsiyeler alsam da uygulama kısmında etki edeceğini düşünmüyorum açıkçası. Algıları sadece sosyal medya için açık. Başka şeyler hakkında düşünme yetisini kaybetmiş gibi.

Gitse gerçekten çok iyi olur. En azından bazı şeyleri değişirdi. Travma yaşadığını düşünmüyorum. Şuana kadar hep gözetimim altındaydı ve kötü bir olay yaşadığına şahit olmadım. Bilmediğim şeyler yine de olabilir ben bizzat şahit olmadım sadece.
İlaç konusunda 15 gün sonra etki gösteriyor haberiniz olsun.

Bu arada üniversitenin poliklinik doktorlarına gitmeyin. Ya devlet ya da üniversite hocası. Deneyimledim, tavsiye de ederim. Asistanlar hocalarına sormadan ilaç kesiyor/artırıyor. Her poliklinik zamanında hep başka doktor denk geliyor.

Bu arada üniversitenin poliklinik doktorlarına gitmeyin. Ya devlet ya da üniversite hocası. Deneyimledim, tavsiye de ederim. Asistanlar hocalarına sormadan ilaç kesiyor/artırıyor. Her poliklinik zamanında hep başka doktor denk geliyor.
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım.

15-16 yaşında birinin ilaç kullanmasını doğru bulmuyorum ben. Psikiyatrik ilaçlar geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabiliyor. Özellikle Lyrica, Lustral, Ritalin, Xanax, Concerta gibi ilaçlar. Şeytanın dünyadaki gölgesi gibiler. Ağrı kesici kullanmaya benzemez bu iş oldukça ciddi. Bağımlılık yapıcı etkileri var çoğu psikiyatrik ilacın ve fena yan etkiler gösteriyor. Bazı kişiler gün boyu tabiri caizse mal gibi geziyorlar.

Bu yüzden ilaç kullanmak veya psikiyatri birimine gitmek yerine illa destek almak tercih edilecekse bir psikoloğa danışılıp terapi görülmeli.

Size anlatmadığı yaşadığı ve sürekli kafasında olan bir olay olabilir mi? Sürekli aklına gelen rahatsız olduğu. Ve ya sürekli içine atıyordur dışarda yaşadığı şeyleri sonrası malum.

Kendisiyle aramda 2-3 yaş olmasına rağmen yaşıtmışız gibi davranıyor. Konu ne olursa olsun hiçbir şeye saygı duymuyor ve sürekli kendini benimle kıyaslıyor. Söylediğim her şeye hakaretle ve küfürle karşılık veriyor. Artık çekilmez hâle geldi. Ailemle de bu konuyu defalarca konuştum fakat hiçbir etkisi olmadı. Zaten kardeşimi böyle yapanlar da kendileri bir nevi.

Çevresi "keko" denilebilecek tiplerle dolu ve çok memnun bu durumdan. Yaşadığımız ildeki en kötü liseye gidiyor. Eğitim durumu da kötü kendisinin. Her anlamda çok sıkıntılı bir tip ve maalesef aynı evde yaşıyoruz. Dışarıda görsem yönümü değiştireceğim türden biri. Lisenin son yılındayım üniversiteye başladıktan sonra aramıza mesafe koyma şansım olur mu acaba merak ediyorum.

Çevresinin verdiği bir etki "keko" zaten bütün olayların sebebi gibi geliyor.

15-16 yaşında birinin ilaç kullanmasını doğru bulmuyorum ben. Psikiyatrik ilaçlar geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabiliyor. Özellikle Lyrica, Lustral, Ritalin, Xanax, Concerta gibi ilaçlar. Şeytanın dünyadaki gölgesi gibiler. Ağrı kesici kullanmaya benzemez bu iş oldukça ciddi. Bağımlılık yapıcı etkileri var çoğu psikiyatrik ilacın ve fena yan etkiler gösteriyor. Bazı kişiler gün boyu tabiri caizse mal gibi geziyorlar.

Bu yüzden ilaç kullanmak veya psikiyatri birimine gitmek yerine illa destek almak tercih edilecekse bir psikoloğa danışılıp terapi görülmeli.
Ben doğru buluyorum. Uzun zaman kullananlar bağımlı oluyor. Benim eniştem sorunları vardı ve 1 yıl tedavi gördü. O günden bu güne ilaç kullanmıyor. Ömür boyu olacak değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı