Kızlara pozitif ayrımcılık

• Konuyu başlatan Kaftar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 86
  • Görüntüleme 5.515
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden erkek zihniyetine dayalı?

Emma goldman araştır en azından. Gerçekten bunu merak edip irdelemek için bana soruyorsan :) Hani hiç kitap okumayan birileri, bir kitap okumayı merak eder önce, daha sonra o kitap başka kitapları doğurur beyninde. Anladın mı ? Öğrenmek istiyorsan, sadece kendi kültürüne dayalı şekilde sonuçlar doğurmasın o kendini beğenmiş beynin. Başka bir kültürün en azından bir kadının kafana girmesi için açık bir kapı bırak. Korkma, seni öldüremeyek. Okurken anlayışlı olmaya gayret et.

Komik çocuklar. Kimileri mert olma gereksinimi, kimileri ayrımcılığa karşı gelmişler buraya. Ama sonuç değişmiyor. Bırakın son 20 yılı, şu kültürün daha öncesine dayalı olan zamanlardan günümüze gelinceye kadar...İnsanlar bir şekilde değişime uğramış gibi göründüler, teknolojisi var bunun her şeyi var. Dünya genelinde diğer kültürler kendini az çok aşmışken, bir de içinde bulunduğumuz kültürün sonuçlarına bakın. Bir gelişme olmaması, teknolojik açıdan bile, bu bir muamma değildir. Basittir bunun açıklanması, ama gelişme kıtlığı çeken bir kültüre, onların maşalarına bunları anlatmak gitgide imkansızlaşıyor gibi görünüyor :) Boşuna aklı başında olan kültür içinde büyüyen insanlar içinde bulunduğumuz kültür için 3. sınıf yakıştırması yapmıyor. Eğri oturup doğru konuşmak. Buna bile cesareti yok, kabullenmek yok. Gülmeye devam...

Lisede edebiyat hocamız bir bisiklet gezisi ayarladı. 10 kişi falan çıksa yeter demişti. Sınıf 30 kişi zaten. 18 kız 12 erkek. Kızlar gelmek istemedi ama 12 erkeğin 12'si de geliyordu. Hocanın söylediği şeyi hiç değiştirmeden yazıyorum "Kızlar gelmiyorsa geziyi iptal ediyorum ben de gelmiyorum." Biz de o gün topluca okuldan kaçıp bisiklet kiralayıp kendimiz çıktık hocanın planladığı geziye. Akşam hepimizin ailesi aranmış ve şikayet edilmişiz.

Emma goldman araştır en azından. Gerçekten bunu merak edip irdelemek için bana soruyorsan :) Hani hiç kitap okumayan birileri, bir kitap okumayı merak eder önce, daha sonra o kitap başka kitapları doğurur beyninde. Anladın mı ? Öğrenmek istiyorsan, sadece kendi kültürüne dayalı şekilde sonuçlar doğurmasın o kendini beğenmiş beynin. Başka bir kültürün en azından bir kadının kafana girmesi için açık bir kapı bırak. Korkma, seni öldüremeyek. Okurken anlayışlı olmaya gayret et.
Evet şu an araştırdım ne olduğunu öğrendim. Çook kısaca şöyle tanımlıyayım Anarşist feminist. Peki tamam kendini beğenmiş ultra züper bilgili, dahi, ultra züper böyük beyinli kişilik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı