Kızlara pozitif ayrımcılık

• Konuyu başlatan Kaftar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 86
  • Görüntüleme 5.497
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkekler daha üstün olsaydı, kadınlar hemen itiraz ederdi. Şu an kadınlar üstün ve kimse ses çıkarmıyor. Yazıklar olsun, ne diyeyim.
Evet "-Onlar bizden daha üstün" diyen ergenuslara öğretmek lazım bunu. Ve bunu diyen bu konuda şu an.

Konu hortladı bu arada. Kardeşim lütfen konu pozitif ayrımcılıktan düşüncelere geldi.

Konunun kapatılması dileği ile.
@Xantern

Technopat sosyal forum koşesinde açılan bir basit konu altında yardımseverlik gereksinimi gider. Sonra da dışarı da "ben namert değilim" diye gezin. Bugünde kendini tatmin edecek bir olay yarattık. Namert eksikliği yaşayanı kendisine tam hissettirdik. Teşekkür ederiz.
Hakaret olarak algılar mısın bilmiyorum ama sen cidden sorunlusun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu adamdan hiç bir farkın yok benim gözümde.

Hakaret olarak algılar mısın bilmiyorum ama sen cidden sorunlusun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu adamdan hiç bir farkın yok benim gözümde.

Anlatmaya çalıştığın sorunun benimle bir alakası yok. Yaşadığın kültürü düşünürsen, ıkınarak anlatmaya çalıştığın ve anlamakta tıkandığın o sorunun kime daha çok yakışık kaldığını anlamış olursun. Ben o kültürün maşası değilim. Bunu sadece kendi saplantılı kültürüne maşa olanlar düşünsün. Kendi kültürün dışına çıkanların bununla bir alakası yok. Sorun kültür. Yanlış düşünen birisi olsaydım, 2 gram zekaya sahip insanlar bile bu kültürü yönetemez olurdu. Yönetebiliyorsa eğer, sorun yönetenden önce yönettiği kişilerden kaynaklıdır öncelikle. Yönetilmeyi benimseyen bir insan özgür değildir zaten. Bu durumda ortada kendisi diye de bir şey yoktur. Kendi mantığı olmadığı gibi.

Korkma canım bana "boş insansın" demek yerine "boş adamsın" fln diyebilirsin. Ama bunda tıkanma sorunu yaşayabilirsin, adam kelimesi yerine daha çok "boş karısın" fln demelisin. Bu şekilde daha aşağılayıcı olur betimleme türü.

"Benim düşüncem ya uyar ya da şikayet et sadece devlet memuru adil davranmasını bilmeli."

Mantığa gel çay demle. "Konuyla ne alakası var ne boş insansın sen cidden sorunlu insansın mesajın bile bence gereksiz"

Madem gereksiz buluyorsun mesajımı, o zaman sen geveleme benim gibi, Tehcnopat üzerinden "gereksiz mesaj" diye şikayet et. Geveleme yapma. Sizin alaka anlayışınızın kıt olması yüzünden sizin kıtlığınıza göre mi davranacak benim alaka anlayışım ? Yani diyorsun rahat bırak biz koyunlar kendi aramızda alaka'nın ne demek olduğunuda biliyoruz, parazit yapma ? Tamam yavrucuğum.

Anlatmaya çalıştığın sorunun benimle bir alakası yok. Yaşadığın kültürü düşünürsen, ıkınarak anlatmaya çalıştığın ve anlamakta tıkandığın o sorunun kime daha çok yakışık kaldığını anlamış olursun. Ben o kültürün maşası değilim. Bunu sadece kendi saplantılı kültürüne maşa olanlar düşünsün. Kendi kültürün dışına çıkanların bununla bir alakası yok. Sorun kültür. Yanlış düşünen birisi olsaydım, 2 gram zekaya sahip insanlar bile bu kültürü yönetemez olurdu. Yönetebiliyorsa eğer, sorun yönetenden önce yönettiği kişilerden kaynaklıdır öncelikle. Yönetilmeyi benimseyen bir insan özgür değildir zaten. Bu durumda ortada kendisi diye de bir şey yoktur. Kendi mantığı olmadığı gibi.
Şimdi şunu soracağım bunun kültür ile ne alakası var bana bunu kısa bir şekilde açıklar mısın?

Korkma canım bana "boş insansın" demek yerine "boş adamsın" falan diyebilirsin. Ama bunda tıkanma sorunu yaşayabilirsin, adam kelimesi yerine daha çok "boş karısın" falan demelisin. Bu şekilde daha aşağılayıcı olur betimleme türü.

"Benim düşüncem ya uyar ya da şikayet et sadece devlet memuru adil davranmasını bilmeli."

Mantığa gel çay demle. "konuyla ne alakası var ne boş insansın sen cidden sorunlu insansın mesajın bile bence gereksiz"

Madem gereksiz buluyorsun mesajımı, o zaman sen geveleme benim gibi, tehcnopat üzerinden "gereksiz mesaj" diye şikayet et. Geveleme yapma. Sizin alaka anlayışınızın kıt olması yüzünden sizin kıtlığınıza göre mi davranacak benim alaka anlayışım? Yani diyorsun rahat bırak biz koyunlar kendi aramızda Alaka'nın ne demek olduğunuda biliyoruz, parazit yapma? Tamam yavrucuğum.

Seni aşağılamadan zaten kendini aşağılamışsın zaten mesajın zaten gereksiz ben senin gibi gevelemeler yapmıyorum direk sana konuyu açıklıyorum yaptığın bambaşka seviye anlatılamayacak şekilde.

Şimdi şunu soracağım bunun kültür ile ne alakası var bana bunu kısa bir şekilde açıklar mısın?

Zahmet edip daha önce ki yazılarımı okursan anlayabilirsin. Tekrar mı edeyim sana yazdıklarımı, en ince ayrıntısına kadar mı anlatayım senin anlaman için ne demek istediğim şeyleri ? Bunlara neden gerek duyarsınız ki. Çok basit şeyler anlatmak istediğim şeyleri anlamak. Yeter ki kurtarın kendinizi içinde bulunduğunuz bataklığın anlayışından. Herhangi bir kültürü kısa bir şekilde anlatamazsın. Çünkü kabaca bir kültür şöyledir, böyledir, diye kısadan kestirirsen, karşınızda ki kişi bunun nedenini sorar. Bu gayet normal bir mantığın düşüneceği bir tepki olur. Ben de az çok en uç şeyleri ilgilendiren kültürün hangi akıla hizmet ettiğini anlatmaya çalıştım. En azından hangi akıla hizmet ettiğinizin farkına varın. Belki o zaman bu sizi rahatsız edip, başka kültürleride merak etmenizi sağlar, ufkunuzu açar, genişler, ve onu kısa bir şekilde açıklayamazsınız. Gidin çok merak ediyorsanız kültür ile ne alakası olduğunu, kültür etkisini araştırın. Benim yazdıklarımı da boşverin. Genel olarak kültürleri araştırın, geçmişi içinde bulunduğun zamanı, sonra mantığınızı elinize alın en azından, bakın neler göreceksiniz sizin bile kültürünüzden daha üstün olan, daha iyi olan, daha anlayışlı olan kültürlerinde olduğunu. Gelişmek böyle ilerler.
Seni aşağılamadan zaten kendini aşağılamışsın zaten mesajın zaten gereksiz ben senin gibi gevelemeler yapmıyorum direk sana konuyu açıklıyorum yaptığın bambaşka seviye anlatılamayacak şekilde.

Direk de oldum, direkt yerine :) Pardon ama ben kendi onuruna saygısızlık yapacak kadar aşağı düzeyde birisi değilim. Böbürlenmiyorum sizler gibi. Kusurlarım elbet vardır herkes gibi, ama bunun farkında olmak bile bir ayrıcalık yaratır bana. İyisi ile kötüsü, doğru ve yanlışı ile, çoğu şeyin bilincindeyim kendiminde. Bir başkasına çamur atma gereksinimde olmaz durduk yere, ama birilerini büyük sorunlar varken, her şeyi bu duruma getiren o sorunlar varken, kalkıp daha az hak edene soruşturma açma zihniyetleri görünce kendimi tutamıyorum doğal olarak. Bir insanda kusur bulmak çok zor değildir, ne de olsa kişiden kişiye değişecek derecede kusur eksikliği her insan evladında vardır. Bu sorunun temelini irdelemek, ne bileyim, bu ortak hemfikir olduğumuzu düşündüğüm ayrımcılık konusunda ki temele hizmet eden kişileri aramızda konuşmak daha doğru, daha mertçe, daha insancıl olabilirdi. Ama bunu tersine çevirmeye çalışan ben değilim burada. Bu kadarını da anlamakta zorluk çekiyorsan, senin için yapabileceğim hiçbir şey yok demektir.

Son düzenleme:
Zahmet edip daha önce ki yazılarımı okursan anlayabilirsin. Tekrar mı edeyim sana yazdıklarımı, en ince ayrıntısına kadar mı anlatayım senin anlaman için ne demek istediğim şeyleri ?
Mesela bunu bir cümle ile anlatabilirsin daha ne anlattığını bilmiyorsun benim 48 saat uykusuz kalmış halim gibisin içtin mi ne yaptın artık neyse fazla uzatmayacağım git kafanı toparla.

Yani şu konuda hemfikir olduğumuzu anlayın. Ayrımcılığa ben de karşıyım. Bunun cinsiyeti olmaz. Ama bu cinsiyetçiliğin kaynağı, temeli, malesef erkek zihniyetine dayalıdır. Bu yüzden Emma goldman okuyun dedim, bu yüzden başka şeyler de yazdım, ama siz ne alaka ne saçmalıyorsun doktora görün psikolojik sorunların var diye reaksiyonlar verdiniz bana karşı. Peki, doktora giderim ayrımcılık hakkında sorunlarım olduğu için.
Mesela bunu bir cümle ile anlatabilirsin daha ne anlattığını bilmiyorsun benim 48 saat uykusuz kalmış halim gibisin içtin mi ne yaptın artık neyse fazla uzatmayacağım git kafanı toparla.

Alla alla ? Sen birisine basit bir bardağı bile "bu bardaktır" diye söylediğin zaman, o kişi bu bardağın nasıl yapıldığını düşünerek, daha sonra bunları kendisine kısa ve öz olarak anlattığını düşünen kişiye dönüp "bardak (...) şekilde yapılır" demesi mi uzatmak oluyor ? Bardağı bile irdelemek insanı başka düşüncelere sürükler, yaratıcılığı kazandırır o basit bir konuda bile. Tamam bay ezber kapamı toparlarım. Siz nasıl buyurursanız, o doğrudur.

Yani şu konuda hemfikir olduğumuzu anlayın. Ayrımcılığa ben de karşıyım. Bunun cinsiyeti olmaz. Ama bu cinsiyetçiliğin kaynağı, temeli, malesef erkek zihniyetine dayalıdır. Bu yüzden Emma goldman okuyun dedim, bu yüzden başka şeyler de yazdım, ama siz ne alaka ne saçmalıyorsun doktora görün psikolojik sorunların var diye reaksiyonlar verdiniz bana karşı. Peki, doktora giderim ayrımcılık hakkında sorunlarım olduğu için.
ÇÜNKÜ bunu bu kadar kısa yazabilirdin anlatabilirdin. Bu abi ya bu istediğim senden bana uzun uzun felsefe konuşma kısa ve öz konuş. Neden erkek zihniyetine dayalı? Yani sen de dolaylı yoldan onlar bizden üstün diyorsun şu an? Yanlışsam düzelt ama böyle kısa konuş. Kafam kaldırmıyor mevsim geçişi yüzünden uykumu bu hafta iyi alamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı