Kızlara sigara ve küfür yakışıyor mu?

Bunun doğrusu/yanlışı ya da erkeği/kadını yok. Erkeğe yakışıyor mu ki? Ayrıca kadınlar insan değil mi? Neden erkeklerin yaptığı şeyi yapınca ayıplanıyor? Şu cinsiyet ayrımcılığını kenara bırakıp herkesin sadece bir birey olduğunu kabul etmediğiniz sürece bu toplumda hiçbir şey bir arpa boyu daha ilerlemez.
Dostum erkeklere yakışıyor diye bir şey söylemedim. Kadınların güzelliğine yakışmıyor. Küfür etmeleri ağızlarına hiç yakışmıyor. Burada boşuna feministlik yapmanıza ne gerek var?

Türkçedeki küfürler biraz eril kaçıyor o yüzden kızlar çok küfürlü konuştuğu zaman ağızlarına pek yakışmıyor(Yanlış anlaşılmasın kadınlara herhangi bir toplumsal rol biçmedin kadın dediğin edepli adaplı duracak herksin içinde gülmeyecek vs. Böyle bir kalıp uydurmak istemedim.). ama sigaraya bir şey diyemem bence cinsiyet ayırt etmeksizin hiç bir insanın ağzına yakışmıyor.

Hayır bence iki cinsede yakışmıyor.Kız dediğin narin tatlı hoş nazik çıtıpıtı olur yani.Erkeklerdede aynı şekilde centilmen ve nazik olmalıyız.
Hocam ben de böyle düşünüyorum. Tam aynısını yazacaktım. Ben de sigara, alkol, ve küfür'ü yakıştırmıyorum.

Sen önce Feminizm'in ne olduğunu iyice bir idrak et. Zaten Feminist bir insan küfürle alakası yoktur :) Küfür dediğin şey nedir ayrıca bunuda bir idrak et. Çoğu küfür diye nitelendirdiğiniz şeyler aslında genel olarak cinsiyetçi/ayrımcılığı temsil eder. Mesela küfürler neden kadınları ilgilendirir ? Örnek "Ananı ......" yerine neden "Babanı ....." Ya da "Bacını ......" yerine "Abinin ....." diye söylenmez ? Çünkü küfür genelde cinsiyetçi ve ayrımcıdır. Ve Ataerkil zihniyetine sahip kitlenin özellikle kadınları aşağılamasından kaynaklıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı