Klasörde "hedef yolu çok uzun" hatası

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Klasör adım çok uzun olmamasına rağmen, bazı klasörlerimde bug mu var anlamadım ama uzun süredir çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım.

Klasör adı: Himouto! Umaru-chan - kakushinteki metamaruphose (male version) (Türkçe dublaj)

Ancak bunun gibi başka uzun klasörler sorun yaratmazken, bu klasör sorun yaratıyor. Fazla alt klasör de içermiyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba. Klasör adım çok uzun olmamasına rağmen, bazı klasörlerimde bug mu var anlamadım ama uzun süredir çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım.

Klasör adı: Himouto! Umaru-chan - kakushinteki metamaruphose (male version) (Türkçe dublaj)

Ancak bunun gibi başka uzun klasörler sorun yaratmazken, bu klasör sorun yaratıyor. Fazla alt klasör de içermiyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Türkçe karakter kullanma dosya ve klasör isimlerinde.

Sadece o klasörün adı önemli değil. Üst klasörlerin de adı önemli. 128 mi 256 mı ne limit vardı mesela kullanıcı adın 5 haneli olursa, kullanıcı adı 10 haneli olan birisine göre masaüstündeki klasöre 5 harf daha fazla koyabilirsin.

Bu cidden soruna neden sebep oluyor peki?
Klasör isimlerinde "illegal" semboller kodlama parçası olabileceğinden veya ASCII standardında olmayan harfler kullanılmaz. Kullanıldığında sorun çıkar veya bir problem durumunda dosyaların kurtarılamaz hale dönüşmesine yol açar.

Bilgisayarda veya elektronik ortamda her gördüğünüz yazı WYSISWYG değildir.

Basit örnek, tarayıcılardan:
Kullanıcının koyduğu yanlış olan dosya ismi - my PDF file#name.pdf
Tarayıcının gördüğü - my%20PDF%20file%23name.pdf
Doğru dosya ismi ve tarayıcının gördüğü hali - my-pdf-file-name.pdf

Klasör isimlerinde "illegal" semboller kodlama parçası olabileceğinden veya ASCII standardında olmayan harfler kullanılmaz. Kullanıldığında sorun çıkar veya bir problem durumunda dosyaların kurtarılamaz hale dönüşmesine yol açar.

Bilgisayarda veya elektronik ortamda her gördüğünüz yazı WYSISWYG değildir.

Basit örnek, tarayıcılardan:
Kullanıcının koyduğu yanlış olan dosya ismi - my PDF file#name.pdf
Tarayıcının gördüğü - my%20PDF%20file%23name.pdf
Doğru dosya ismi ve tarayıcının gördüğü hali - my-pdf-file-name.pdf
Ancak bazı klasörlerimde ve dosyalarımda tuhaf bir sorun daha var. O dosyaları masaüstüne atınca, path yolu düzeliyor ancak, o dosyaları ne zaman harici diske atsam, path yolunun başlangıcı "?//" falan oluyor ve bu durum soruna sebep oluyor.

Ancak bazı klasörlerimde ve dosyalarımda tuhaf bir sorun daha var. O dosyaları masaüstüne atınca, path yolu düzeliyor ancak, o dosyaları ne zaman harici diske atsam, path yolunun başlangıcı "?//" falan oluyor ve bu durum soruna sebep oluyor.
Merak ettim örnek klasör adı?

Merak ettim örnek klasör adı?
Mesela şöyle oluyor; \\?\F:\Masaüstü HDD\Dosyalarım\DAW Projeleri\Pro Tools projeleri\Dublaj için projeler\Alvin and the Chipmunks - Christmas Don't Be Late (Rock Mix) (Türkçe Dublaj) (2020 Remastered)\Alvin

1705939949657.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı