Klavye modlama nasıl yapılır?

syrewx05

Centipat
Daha fazla  
Belki bazılarınız biliyordur, red switch mekanik klavyelerde tape mod denilen bir şey var. Ve tok bir ses çıkmasını sağlıyor. Bende bugün blue switch mekanik klavye aldım, ve red switch'lerde ki yapılan gibi modlamalar yapmak istiyorum. Yapılır mı acaba? Yapan bir kanal biliyor musunuz? Yardımcı olur musunuz?

Tape mod için boyacı-maskeleme bandı kullanabilirsiniz, herhangi bir nalburda vardır. Kasayı da açmışken foam niyetine içine pamuk doldurursanız ses farkedilir düzeyde iyileşecektir. Bu arada klavyeniz neydi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Blue switch klavyeyi modlasanda pek bir şey değişmez. Bir de sadece tape mod yaparsan hiç fark olmaz zaten, uğraşmaya değmez.

klavye leaven k620 dediklerini yapabilir miyim bu klavyede?
Yaparsınız hocam sıkıntı çıkmaz. Bantı 3 kat çekerseniz idealdir. Her bant katı attığınızda vida deliklerini açmayı unutmayın ama.
Blue switch klavyeyi modlasanda pek bir şey değişmez. Bir de sadece tape mod yaparsan hiç fark olmaz zaten, uğraşmaya değmez.
Hocam aslında çok fark ediyor. Kasanın boşluğundan dolayı çıkan yankı ve çınlama sesi bayağı bir azalıyor. Ben yapılmasını tavsiye ederim.

Yaparsınız hocam sıkıntı çıkmaz. Bantı 3 kat çekerseniz idealdir.

Hocam aslında çok fark ediyor. Kasanın boşluğundan dolayı çıkan yankı ve çınlama sesi bayağı bir azalıyor. Ben yapılmasını tavsiye ederim.
valla blue switch klavyenin sesi hoşuma gitti de bu kadar ses çıkaracağını tahmin etmemiştim. Red switch klavyelerdeki gibi thock denilen sesi çıkarabilir miyim o modu yaparak

Yaparsınız hocam sıkıntı çıkmaz. Bantı 3 kat çekerseniz idealdir. Her bant katı attığınızda vida deliklerini açmayı unutmayın ama.

bir de izlediğim videolarda delikler açıyorlar onu neye göre yapıyorlar

valla blue switch klavyenin sesi hoşuma gitti de bu kadar ses çıkaracağını tahmin etmemiştim. Red switch klavyelerdeki gibi thock denilen sesi çıkarabilir miyim o modu yaparak
Yani Tr piyasasından blue switch almasaydınız keşke, ben önermiyordum hala da önermiyorum. En azından bu bahsettiğimiz 2 modu yaparak baş ağrısını bir nebze de olsa azaltabilirsiniz :D.

bir de izlediğim videolarda delikler açıyorlar onu neye göre yapıyorlar
Siz PCB'nin arkasına bant yapıştıracağınız zaman PCB'nin kasaya vidalanacağı delikleri bant kapatıyor. Bu yüzden de vidalamaya çalışmadan önce o deliklerdeki bandı bıçak ya da tornavida ile delmeniz lazım.

Yani Tr piyasasından blue switch almasaydınız keşke, ben önermiyordum hala da önermiyorum. En azından bu bahsettiğimiz 2 modu yaparak baş ağrısını bir nebze de olsa azaltabilirsiniz :D.

Siz PCB'nin arkasına bant yapıştıracağınız zaman PCB'nin kasaya vidalanacağı delikleri bant kapatıyor. Bu yüzden de vidalamaya çalışmadan önce o deliklerdeki bandı bıçak ya da tornavida ile delmeniz lazım.
anladım teşekkür ederim

benimde ilk deneyimim zaten blue switch hoşuma gitti diye aldım herkes pişman olursun dedi ama yinede aldım pişman değilim fakat red galiba daha iyi olurdu sence bu klavye kaç ay götürür beni (leaven k620)

benimde ilk deneyimim zaten blue switch hoşuma gitti diye aldım herkes pişman olursun dedi ama yinede aldım pişman değilim fakat red galiba daha iyi olurdu sence bu klavye kaç ay götürür beni (leaven k620)
Hocam böyle klavyeler çoğunlukla 4-9 ay falan dayanıyor. Şanslıysanız bozulmadan 1 yıl götürebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı