Klavye sıvı teması sorun çıkartır mı?

Brandt

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 saat önce sakarlığım yüzünden M400 mekanik klavyeme çay döktüm. Klavyeyinin tuşlarını çıkarıp ıslak mendille klavyenin içini açmadan sildim, tekrar takıp bilgisayara bağladım. Tuşları test ettiğimde Space ve C tuşlarına basmıyordu. Ayrıca "Win" yazan LED ışığı her tuşa bastığımda yanıp sönüyordu. Klavyenin tuşlarını tekrar çıkarttım, 5 dakika falan elektrikli ısıtıcının yanında kurutmaya çalıştım. Ardından kompresör ile içine hava tuttum 5 dakika boyunca. Bu işlemlerden sonra klavyemi bilgisayara tekrar bağladığım da tüm tuşlar sorunsuz çalışmaya başladı.

Şimdi benim korkum şu, ilerde bu şekerli çayın döküldüğü yer oksitlenme vs. yapıp klavyeme zarar verir mi? Çalışmaz hale gelebilir mi? Yoksa kuruduktan sonra çalışıyorsa hiçbir sıkıntı olmadan kullanabilir miyim?

Böyle birşey yaşadıysanız garantiyi aklınızdan silin. Keşke klavye ısıtıcıda kurutmasaydınız. Ekstra olarak doğal ortamlarda kuruması gerekiyor. Ben olsaydım, bir daha yıkayabilirdim. Şeker kısa devre yaptırtabilir.

Şekerli çayı bir de ısıtmışsınız. İyice gitmiş. Garanti devre dışı kalır. Yapabileceğiniz bir şey yok. Kuruttuğunuz için oksitlenme söz konusu değil diye biliyorum. Eğer iyice gitti ise. Umarım bir şey olmaz. Zaten her halükarda garanti devre dışı kalacağı için, eğer az bir bilginiz var ise içini temizleyin.

Şekerli çayı bir de ısıtmışsınız. İyice gitmiş. Garanti devre dışı kalır. Yapabileceğiniz bir şey yok. Kuruttuğunuz için oksitlenme söz konusu değil diye biliyorum. Eğer iyice gitti ise. Umarım bir şey olmaz. Zaten her halükarda garanti devre dışı kalacağı için, eğer az bir bilginiz var ise içini temizleyin.
Isıtmadan önce kompresör ile boşluklardan hava tuttum muhtemelen klavyeyi bu kurtardı. Saç kurutma makinesinden daha iyi bir çözüm gibi geldi.

3 gündür sorunsuz çalışıyor, umarım ilerde bir sıkıntı çıkartmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı