Çözüldü Klavyedeki üst tuşlar (F Tuşları ve sırasındakiler) çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rohleder00

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Gigabyte RTX2070 Super, CPU: Ryzen 5 3600, PSU: FSP Hydro K700W 80+ Bronze, Anakart: MSI B550M Pro VDH Wi-Fi, RAM: 16GB (2x8) DDR4 3600MHZ CL17 HyperX Fury, Kasa: MSI MAG Forge 100R
Meslek
Bilgisayar Programcısı
İçerideydim, oyun açıktı ve ekran görüntüsü alma sesi geliyordu, geldim F12 takılı kaldı diye düşündüm, kapattım oyunu. Daha sonra baktığımda klavyemin üst tuşlarının hiçbirinin çalışmadığını fark ettim. Lenovo Legion K500 RGB. Ne yapmalıyım?

Çözüm
Ve evde herhangi bir PC var ise Klavye'yi birde onda dene (USB özelliği olan TV var ise ondan da deneyebilirsin)

Tuşları çıkartın ve kenarlarına boşluklarına üfleyerek bir tozunu almaya çalışın. Okuduğum yorumlara göre bazen ufak bir toz bile çalışmasına engel olabiliyormuş.
Klavyenin tuşlarını çıkardım üfledim, havayı çektirdim sanırım içine çok az sıvı kaçmış çıkınca çalışır duruma geldi. Klavyemin sıvıya dayanıklı olmadıgını da görmüş oldum :D
Garantiye göndermeden önce tuşları su değdirmeden bir silip tekrar dener misin ?
Tuşları çıkartıp içini açıp mı? Pek sanmıyorum bir işe yarayacağını bunun ama :/

O şekilde çalışıyor, klavyedeymiş sorun...
1 sene de garantisi var fakat Lenovo'da klavye garantileri nasıl oluyor hiç bilgim yok.
Ve evde herhangi bir PC var ise Klavye'yi birde onda dene (USB özelliği olan TV var ise ondan da deneyebilirsin)
Tuşları çıkartıp içini açıp mı? Pek sanmıyorum bir işe yarayacağını bunun ama :/
Tuşları çıkartın ve kenarlarına boşluklarına üfleyerek bir tozunu almaya çalışın. Okuduğum yorumlara göre bazen ufak bir toz bile çalışmasına engel olabiliyormuş.

Klavyenin tuşlarını çıkardım üfledim, havayı çektirdim sanırım içine çok az sıvı kaçmış çıkınca çalışır duruma geldi. Klavyemin sıvıya dayanıklı olmadıgını da görmüş oldum :D

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı