Klavyenin altına sünger konulmalı mı?

• Konuyu başlatan Rexie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 5.462

Rexie

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Gamepower Warlock compact klavyesine sahibim. Mekanik klavye modlama işleri ilgimi çekiyor. İnternette bu konuyla ilgili yüzlerce video izledim. Kendi klavyemin sesi çok iyi olmasa da beni tatmin ediyor. Klavyemin lehimli olması beni üzüyor. Çünkü bu tarz işlerde hiçbir tecrübem yok. Ve anahtaları değiştirmek istediğimde uğraştıracak bir problem. Klavyenin altına sünger koymanın sesi biraz da olsa toklaştırdığını ve yay sesini azalttığını duymuştum. Bunu yapmak istiyorum fakat klavyenin içini açarsam garanti devre dışı kalıyor sanırım. Anahtarlar zaten arada bir sıkıntı çıkartıyor. Çözemeyeceğim bir seviyeye gelirse diye garantiyi saklamak istiyorum. Klavyeyi geçen sene mart ayında almıştım. Yani 11 ay gibi bir garanti süresi var. Klavyeyi kurcalamayı seviyorum. Bir de içini elleyip baksam fena olmaz diye düşünüyorum. İçini açmak garantiyi devre dışı bırakır mı? Ben mi yanlış biliyorum? Dediklerimi yapmaya değer mi?

@Xeonayp @Shuichi Tatsuo @nazario9 @hadwiger

Genelde evet garanti dışı kalması muhtemel ama garanti mührü yoksa ve temiz işçilik yapılırsa bir ihtimal sorun çıkmayabilir. Ben de kendi Corsair K60 RGB Pro klavyemin içine halı altı kaydırmazı uyguladım. Ayrıca keycapslere de o-ring taktım. Stabilizerlere de bantla modlama yaptım. Bunu yaparken hiç bir parçaya zarr vermeden dikkkatlice yaptım. Bir garanti mührü de mevcut değildi. Ama yine de garantisini bozmuş olabilirim :D Fakat ses muazzam oldu gerçekten. Bu kadar mı far eder. Sen yine de bence garantisini bozmamak için dokunma. Biraz daha bilgi sahibi olunca bu işlere uygun bir klavye alırsın.

2022-03-13 02.59.35.jpg

2022-03-16 15.15.04.jpg

İnce ses yalıtım süngerleri var yapışkanlı onu kullanabilirsiniz, veya halı kaydırmaz kullanılabilir.

Bunlar iş görür ama en mantıklısı ses yalıtım bandıdır bence.

Genelde evet garanti dışı kalması muhtemel ama garanti mührü yoksa ve temiz işçilik yapılırsa bir ihtimal sorun çıkmayabilir. Ben de kendi Corsair K60 RGB Pro klavyemin içine halı altı kaydırmazı uyguladım. Ayrıca keycapslere de o-ring taktım. Stabilizerlere de bantla modlama yaptım. Bunu yaparken hiçbir parçaya zarr vermeden dikkkatlice yaptım. Bir garanti mührü de mevcut değildi. Ama yine de garantisini bozmuş olabilirim :D Fakat ses muazzam oldu gerçekten. Bu kadar mı far eder. Sen yine de bence garantisini bozmamak için dokunma. Biraz daha bilgi sahibi olunca bu işlere uygun bir klavye alırsın.

Eki Görüntüle 1343223

Eki Görüntüle 1343225

Vallahi gördükçe canım çekiyor. Gamepower'ın garanti mührü koyacak bir firma olup olmadığından emin değilim. Halı kaydırmaz yerine normal bir sünger koymayı düşünüyorum. Stabilizerleri bantlamayı düşünüyorum. Bir de stabilizerlere ön taraftan pamuk gibi bir şey tıkıyorlar. Bende ön taraftan pamuk gibi bir şey tıkasam olur mu sizce? Var mı bir fikriniz? Bu işler için biraz para lazım biliyorum. Ne yazık ki bu tarz işlere pek para harcayabilecek biri değilim. Normalde 160TL bütçem vardı normal bir klavye alacaktım. Bir kupon sayesinde 160 TL'ye red Switch bir klavye bulduğum için direkt aldım. Yani kuponu bulmasaydım bu işlere hiç girişemeyecektim bile. Bende kendi imkanlarımla bir şeyler yapmak istiyorum. Çok kararsız kaldım.
İnce ses yalıtım süngerleri var yapışkanlı onu kullanabilirsiniz, veya halı kaydırmaz kullanılabilir.

Bunlar iş görür ama en mantıklısı ses yalıtım bandıdır bence.

Ses yalıtım bandı dediğiniz şey şunlar mıdır?

Vallahi gördükçe canım çekiyor. Gamepower'ın garanti mührü koyacak bir firma olup olmadığından emin değilim. Halı kaydırmaz yerine normal bir sünger koymayı düşünüyorum. Stabilizerleri bantlamayı düşünüyorum. Bir de stabilizerlere ön taraftan pamuk gibi bir şey tıkıyorlar. Bende ön taraftan pamuk gibi bir şey tıkasam olur mu sizce? Var mı bir fikriniz? Bu işler için biraz para lazım biliyorum. Ne yazık ki bu tarz işlere pek para harcayabilecek biri değilim. Normalde 160TL bütçem vardı normal bir klavye alacaktım. Bir kupon sayesinde 160 TL'ye red Switch bir klavye bulduğum için direkt aldım. Yani kuponu bulmasaydım bu işlere hiç girişemeyecektim bile. Bende kendi imkanlarımla bir şeyler yapmak istiyorum. Çok kararsız kaldım.

Ben mutfak halısının altındaki kaydırmazdan kestin direkt. Kasanın içi de çok müsaitti. Bir yere yapıştırmak veya montelemek gerekmedi dolgu malzemesini. Bedavaya hallettim. Süngere nazaran daha ağır bir yapısı var. Ayrıca delikli olması da bir problem yaratmadı. Aksine süngerden daha etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece se yankısını değil, kasanın titreşimini de ağır yapısı sayesinde çok azalttı.

O-ring de 30 TL ye mal oldu.

Pamuk muhabbetlerini biliyorum ama denemediğim için yorum yapamayacağım. her klavye ve uygulamada gfarklı sonuçlar verir. Bir de PCB arkasını banlama yapıyorlar 3 4 kat kağıt bantla. Belki ilerde onu da denerim ama bazen daha da kötü yapabiliyor diyorlar. benim sadece tek derdim yay oldu artık.

Ben de amatörüm daha. Sadece yüzeysel şeyler bunlar. Bir gereklilik olması halinde tüm yaptığım işlemleri klavyeye hiç zarar vermeden geri alabilir, ilk günkü haline getirebilirim. O nedenle biraz monte/demonte işlerinde de anlamak gerek.

O bant değil ki :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Stabilizerler için bu video var.

Eğer arada kaldıysanız bir de süngerin üzerine kaydırmaz koyarsanız olur biter.

@Shuichi Tatsuo Bant olarak aratınca karşıma süngerler çıktı da ondan sordum.
@KafadanKontak O-ring etki etmiyor diyen birkaç kişi görmüştüm. O yüzden 30TL'ye değerler mi emin değilim.
Bir de şu stabilizerleri kapıları yağladığımız yağla yağlamak sorun olur mu? Her yere bulaşır mı? Veya pritt kullanılabilir mi?

@Kafadankontak o-ring etki etmiyor diyen birkaç kişi görmüştüm. O yüzden 30TL'ye değerler mi emin değilim.
Bir de şu stabilizerleri kapıları yağladığımız yağla yağlamak sorun olur mu? Her yere bulaşır mı? Veya pritt kullanılabilir mi?

O-ring gereksiz hissiyat gidiyor sesten feragat etmek için.

Yağ olarak ince kalıp yağ iş görür bence, yakında gress yağı deneyeceğim kendi klavyemde.

Pritt ne alaka anlamadım.

@Shuichi Tatsuo Bant olarak aratınca karşıma süngerler çıktı da ondan sordum.
@KafadanKontak O-ring etki etmiyor diyen birkaç kişi görmüştüm. O yüzden 30TL'ye değerler mi emin değilim.
Yağlanmaz öyle özel lube almadan. Onlar da çok pahalı. Öteki türlü klavyeyi sökmeden de garanti dışına sokabilir ve bozabilirsin. Bant moelarını iyi araştır derim.

O-ring benim switch'lerimde bana istediğim etkiyi verdi. o nedenle her klavye, switch ve keycapste farklı sonuçlar verecektir. O-ring'lerin de kalınlık ve malzeme farklılıkları var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı