Klavyeye kahve döküldü

Ahmet_Enes

Femtopat
Daha fazla  
Mekanik klavyemin tuş takımı yerine kahve döküldü tuşlar yapış yapış mekanik sesleri çıkmıyor fakat tuşların çalışmasında bir sorun yok, düzeltebilir miyim? Nasıl düzeltirim?

Mekanik klavyemin tuş takımı yerine kahve döküldü tuşlar yapış yapış mekanik sesleri çıkmıyor fakat tuşların çalışmasında bir sorun yok, düzeltebilir miyim? Nasıl düzeltirim?

Tuşları çıkartıp sabunlu suya koyun. Klavyeyi silin. Deneyiminiz var ise vidalarından klavyeyi açın ve içini silin nemli bir bez ile. Kurutma makinesını uzaktan tutarak kurutun.

Artı -2 Eksi
Dediğiniz gibi mekanik sesi çıkmıyorsa klavyeniz tuşlarını çıkarıp ayrı bi kapa koyun. İyice temizledikten sonra kurulayın. Tuşları çıkardıktan sonra klavye kasasının üzerinden geçin 1 kere. Geri takın. Kahve yapış yapış olduğu için mekanik sesi gelmiyordur.

Hiç şuana kadar klavye açmadım 6 tuşta var bu sorun temizledim tuşları falan ama aynı şu an galiba tuşun içine biraz kaçmış o yüzden basılı kalıyor gibi ne yapacağım bilmiyorum açmalı mıyım klavyeyi?

Hiç şuana kadar klavye açmadım 6 tuşta var bu sorun temizledim tuşları falan ama aynı şu an galiba tuşun içine biraz kaçmış o yüzden basılı kalıyor gibi ne yapacağım bilmiyorum açmalı mıyım klavyeyi?

Klavyenin iç aksamına kahve dökülen yerleri çok ıslak olamayan nemli bir bez ve peçete ile temizle. Sakın ıslaklık bırakma.

Çok fazla dökülmedi zaten kullanmadığım tuşlar böyle bıraksam sıkıntı olur mu ileride.

Çok sıcak ve çok şekilde döktü iseniz olmaz fakat klavyenin içindeki devrelere gelirse ileride oksitlenme yapabilir. Şans işi biraz. Şahsen ben bakardım riske giremem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı