Klavyeye kola döküldü

• Konuyu başlatan Azhox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 610

Azhox

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Team T-Force Vulcan TUF Alliance 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16 | Agi PCI-Express 3.0 512 GB M.2 SSD | Gigabyte RTX 3060TI Windforce OC | A520M-K VII | Amd Ryzen 5 5600
Meslek
Öğrenci
Klavyemi daha yeni almıştım. Biraz önce üstüne kola döküldü (sadece space tuşu ve çevresine çok değil) hemen tüm tuşları çıkarttım ve peçeteyle kola olan yerleri sildim. Ardından saç kurutma makinesi ile kuruttum taktım normal çalışıyordu. Ama arada rastgele tuşlara basmaya başladı bende peteğin üstüne koydum şimdi ne yapmalıyım? Garanti alır mı bilmiyorum. Klavyenin markası Red Dragon K530 Pro draconic

Son düzenleyen: Moderatör:
Saç kurutma makinesi en tehlikeli şey hocam. Çünkü daha derinlere itersiniz kolanın şekerlerini. Garanti almayabilir. Switch'lerin içine girmiştir büyük ihtimalle. Size tavsiyem İzopropil alkol alın. Keycapsleri çıkarıp switchlerin içerisinde spreyle sıkın. Biraz yedirin alkolü, sonra alkolün kendi kendine kurumasını bekleyin. EN azından şeker kalıntılarını switch'den uzaklaştıracaktır.

Klavyemi daha yeni almıştım. Biraz önce üstüne kola döküldü (sadece space tuşu ve çevresine çok değil) hemen tüm tuşları çıkarttım ve peçeteyle kola olan yerleri sildim. Ardından saç kurutma makinesi ile kuruttum taktım normal çalışıyordu. Ama arada rastgele tuşlara basmaya başladı bende peteğin üstüne koydum şimdi ne yapmalıyım? Garanti alır mı bilmiyorum. Klavyenin markası red Dragon K530 Pro draconic.

Şeker buharlaşmaz hocam. İçinde biraz şeker kalmış olabilir. Bu arada klavye güzel mi, önerir misin?

Klavyemi daha yeni almıştım. Biraz önce üstüne kola döküldü (sadece space tuşu ve çevresine çok değil) hemen tüm tuşları çıkarttım ve peçeteyle kola olan yerleri sildim. Ardından saç kurutma makinesi ile kuruttum taktım normal çalışıyordu. Ama arada rastgele tuşlara basmaya başladı bende peteğin üstüne koydum şimdi ne yapmalıyım? Garanti alır mı bilmiyorum. Klavyenin markası Red Dragon K530 Pro draconic
Garantilik birşey yok almazlar,internetten araştırarak açıp alkol gibi birşey ile temizlemeniz lazım.

İşi biraz daha biliyorsanız vidalarını söküp kasasını açın klavyenin ve board dediğimiz devre kısımlarını izopropil alkol döküp yumuşak uçlu bir diş fırçasıyla dikkatlice temizleyin. Kolanın kalıntıları kalmaması iyi olur çünkü. İleride oksitlenme ve kalıcı hasar gibi şeyler meydana getireiblir.

PCB'de sıkıntı yoksa yeni switch alıp değiştirebilirsiniz. PCB'ye kadar gittiyse yapacak bir şeyiniz yok, sadece temizleyerek düzelmesini umabilirsiniz.

PCB'de sıkıntı yoksa yeni switch alıp değiştirebilirsiniz. PCB'ye kadar gittiyse yapacak bir şeyiniz yok, sadece temizleyerek düzelmesini umabilirsiniz.
Klavye hotswap değil gördüğüm kadarıyla. Dikkatli bir lehim sökme ve yeniden lehimleme işlemi gerekecektir.

Klavye hotswap değil gördüğüm kadarıyla. Dikkatli bir lehim sökme ve yeniden lehimleme işlemi gerekecektir.

Klavye hotswap. Şu anlık sadece alt tuşlarda bazen takılma oluyor ama garantiye gene bir vermeyi düşüneceğim. Eğer olmadı switch alıp switchleri değştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı