Klima alırken nelere dikkat edilmeli?

wruno967

Hectopat
Merhaba 18000-24000 btu arası klima arayısımız var. Fakat ürünler hakında hiçbir bilgim yok. YouTube'da da klimalarda içerikler cok kısıtlı. Nelere bakmam gerektigini az cok ogrendim. İnverterı iyi calısıyor mu,min BTU degeri, enerji seviyesi, yedek parca durumu, filtre degisim sıklıgı. Gibi gibi konular bakmam gereken seylerin basında geliyor sanırsam. Ama urunlerin incelemesi vs olmadıgından dolayı fikir sahibi olamıyorum. Bende Hepsiburada'dan en cok satılanlara girdim baktım. Samsung premium var, Vestel flora var, altusun bir modeli var. Yani baktıgım zaman hepsi neredeyse aynı gibi duruyor özellik olarak. Ama muhendislikleri iyi mi? Onu bilemiyorum iste. Onerisi olan var mı nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:
Merhaba 18000-24000 arası klima arayısımız var. Fakat ürünler hakında hiçbir bilgim yok. YouTube'da da klimalarda içerikler cok kısıtlı. Nelere bakmam gerektigini az cok ogrendim. İnverterı iyi calısıyor mu,min BTU degeri, enerji seviyesi, yedek parca durumu, filtre degisim sıklıgı. Gibi gibi konular bakmam gereken seylerin basında geliyor sanırsam. Ama urunlerin incelemesi vs olmadıgından dolayı fikir sahibi olamıyorum. Bende Hepsiburada'dan en cok satılanlara girdim baktım. Samsung premium var, Vestel flora var, altusun bir modeli var. Yani baktıgım zaman hepsi neredeyse aynı gibi duruyor özellik olarak. Ama muhendislikleri iyi mi? Onu bilemiyorum iste. Onerisi olan var mı nasıl bir yol izlemeliyim?
Hocam Mitshubishi marka klimalar cok iyi diye duydum.

Merhaba 18000-24000 arası klima arayısımız var. Fakat ürünler hakında hiçbir bilgim yok. YouTube'da da klimalarda içerikler cok kısıtlı. Nelere bakmam gerektigini az cok ogrendim. İnverterı iyi calısıyor mu,min BTU degeri, enerji seviyesi, yedek parca durumu, filtre degisim sıklıgı. Gibi gibi konular bakmam gereken seylerin basında geliyor sanırsam. Ama urunlerin incelemesi vs olmadıgından dolayı fikir sahibi olamıyorum. Bende Hepsiburada'dan en cok satılanlara girdim baktım. Samsung premium var, Vestel flora var, altusun bir modeli var. Yani baktıgım zaman hepsi neredeyse aynı gibi duruyor özellik olarak. Ama muhendislikleri iyi mi? Onu bilemiyorum iste. Onerisi olan var mı nasıl bir yol izlemeliyim?

Klimayı soğutma için mi almayı planlıyorsunuz?

İyi olduguna suphe yok fakat ortalama fiyatlardan assa yukarı 2 katı fiyatları var. O kadar butcemiz yok.

Evet.

Soğutma için almayı planlıyorsanız öyle aman aman pahalı Japon'lardan almaya gerek yok Vestel lütfen almayın ama Arçelik, Beko, altus ,Vessen ,Daylux ,Airfel Sigma gibi markaları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Lütfen tek bilgisi inverter mı değil mi diye soran insanları ciddiye almayın artık inverter olmayan on off makineları almak için illa zorlamak gerekiyor yani inverter olmayan makine bulmak çok zor.
Kompresör sesini anormal bir şekilde duymak istemiyorsanız iyi bir servise kurulum yaptırın.
Filtrelerini yazın ayda veya 2 ayda bir temizlerseniz makine hep iyi bir hava çekişi yapar.

Güzel arkadaşlar evde bir doğal gaz veya soba yoksa ve orada iyi bir ısınma sağlanmak isteniyorsa ve yalıtımda pek iyi değilse, evet Japonlar mükemmeldir bu arada ülkemizde pek satışı olmadığı için bilinmez ama Japon'larında kralı bana göre Panasonictir. Hem iyi ısıtma hem de iyi soğutma üstüne param bol derseniz buyurun Panasonic, Sharp, Mitsubishi, Daikın, Fujitsu ve bizim ülkemize müşteriyi satıcısı ve servisi dahil en çok öpen firma Toshiba.

Son düzenleme:
Soğutma için almayı planlıyorsanız öyle aman aman pahalı Japon'lardan almaya gerek yok Vestel lütfen almayın ama Arçelik, Beko, altus, vessen, daylux, Airfel sigma gibi markaları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Lütfen tek bilgisi inverter mı değil mi diye soran insanları ciddiye almayın artık inverter olmayan on off makineları almak için illa zorlamak gerekiyor yani inverter olmayan makine bulmak çok zor.
Kompresör sesini anormal bir şekilde duymak istemiyorsanız iyi bir servise kurulum yaptırın.
Filtrelerini yazın ayda veya 2 ayda bir temizlerseniz makine hep iyi bir hava çekişi yapar.

Güzel arkadaşlar evde bir doğal gaz veya soba yoksa ve orada iyi bir ısınma sağlanmak isteniyorsa ve yalıtımda pek iyi değilse, evet Japonlar mükemmeldir bu arada ülkemizde pek satışı olmadığı için bilinmez ama Japon'larında kralı bana göre panasonictir. Hem iyi ısıtma hem de iyi soğutma üstüne param bol derseniz buyurun panasonic, sharp, Mitsubishi, daikın, Fujitsu ve bizim ülkemize müşteriyi satıcısı ve servisi dahil en çok öpen firma Toshiba.

1716992212954.png

Hocam en cok satanlara göre listeledim. İlk sıradaki Samsung hakkında bir bilgin var mı? 10 yıl kompresor garantisi oldugu belirtilmiş. Bu kompresor bozulma ihtimalı olan bir paracağı mı? Bir de YouTube'da meshur bir kel abimiz var, GREE marka klimayı cok övmus videosunda (reklam almadıgını belirtmis). Servis agını cok ovmusler. HB uzerindede 207 degerlendirmede 4.7 puanlı bir urunu var 33600 TL'ye.

bu arada 38500 e hb uzerinde daikin daylux 18000 btu var simdi gördum. ne dersiniz hocam?

Son düzenleme:
Gree güzel markadır evet servis ağı da güzeldir TLC klima sağ olsun hem mal hem servis iyidir. Tavsiye ederim. Samsung un bu yeni serileri hakkında bilgim yok hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı