Klima veya alternatifi önerisi

İlla dışarıdan hava almak için pencereyi açıp yeterince havalandırdıktan sonra pencereyi kapatınca sıcaktan ölmemek için de klimayı aktif etmeliyim. Peki bu içerideki havayı kurutma muhabbeti nedir? Kurutmayan bir cihaz var mı?

İlla dışarıdan hava almak için pencereyi açıp, sıcaktan ölmemek için de klimayı aktif etmeliyim. Peki bu içerideki havayı kurutma muhabbeti nedir? Kurutmayan bir cihaz var mı?
Yok hocam fizik kuralı bu. Klimanın soğutucu yüzeyinde yoğuşma(condensation) oluyor, soğuk pet şişenin üstünde olduğu gibi. O su da havadan geliyor tabi.

Yok hocam fizik kuralı bu. Klimanın soğutucu yüzeyinde yoğuşma(condensation) oluyor, soğuk pet şişenin üstünde olduğu gibi. O su da havadan geliyor tabi.
Anladım. Küçük klimaları da odada yer kaplamayan normal klimalardan bahsettim bu arada hocam, tabii öyle bir cihaz varsa. Normal boyuttakilerin küçüğü.
Yoksa bile ne önerirsiniz?

Anladım. Küçük klimaları da odada yer kaplamayan normal klimalardan bahsettim bu arada hocam, tabii öyle bir cihaz varsa. Normal boyuttakilerin küçüğü.
Yoksa bile ne önerirsiniz?
Odanızın boyutuna göre 9000/12000/18000BTU bir duvar tipi klima. En temiz ve baş ağrıtmayan çözüm. Hava değişimli klimalar var pahalı. Ona bütçeniz yetiyorsa bakabilirsiniz ama sanmıyorum bütçeniz azdı çünkü.

BTU değerleri ne işe yarıyor?
Soğutma kapasitesini belirtiyor. Aldığınız elektrikli ısıtıcının Watt değeri gibi düşünebilirsiniz. Hatta aynı özelliğin farklı birimleri ikisi. 1 W = 3.414135 BTU/s

Odanızın büyüklüğü ve oturduğunuz bölge bilgisi ile hesaplama yapabileceğiniz siteler var internette.

Soğutma kapasitesini belirtiyor. Aldığınız elektrikli ısıtıcının Watt değeri gibi düşünebilirsiniz. Hatta aynı özelliğin farklı birimleri ikisi. 1 W = 3.414135 BTU/s

Odanızın büyüklüğü ve oturduğunuz bölge bilgisi ile hesaplama yapabileceğiniz siteler var internette.
Teşekkür ederim.
Marka olarak ne tercih etmeliyim? Benim gönlümde yerli markalardan uzak durmak var. Samsung, LG gibi olsa daha iyi olur sanki.

Teşekkür ederim.
Marka olarak ne tercih etmeliyim? Benim gönlümde yerli markalardan uzak durmak var. Samsung, LG gibi olsa daha iyi olur sanki.
Pek çok markanın iyi ürünleri var. Vestel ve Baymak kullandım ben bugüne kadar pek bir sorun yaşamadım, özellikle baymak ile. Hatalı kurulumdan ötürü 3 ayda bir gaz kaçıran Vestel klima vardı 3. servis gelişinde klimayı komple değiştirdiler sonunda düzeldi. Samsung ve LG de çok kaliteli markalar gözünüz kapalın alabilirsiniz. Beko'nun da güzel ürünleri var. Tabi bu işin kralı Mitsubishi klimadır ama çok pahalı oluyor genelde. İşin özeti pek çok marka artık belli bir seviyenin altında ürün üretmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı