Çözüldü Klonlama yaptıktan sonra Windows sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zeyin

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir SSD aldım, daha doğrusu yeni değil iade işleminden elime tekrardan geldi(PC kapanma sorunları oldu) ve şu an kutusunda duruyor. Kurulumunu yapacağım fakat aklımı kurcalayan birkaç soru var. Konuya giriyorum önceki SSD kullanışımda klonlama yaptıktan sonra bir sorun oldu. Klonlama başarıyla bittiğinde Windows'u SSD'den başlattım ve eski Windows diskini silmeye çalıştım silinmedi araştırdım ve "MSConfig" ile çözülebileceği yazıyordu fakat çözülmedi. Tekrardan format atacağım ama önceki Windows silinmez diye korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

Sistem:
Ekran Kartı: Zotac 750 Ti (çift fan)
İşlemci: AMD FX(tamam)-6100 six-Core Processor.
RAM: G.Skill Ripjaws F3-12800CK9D 8 GB DDR3 1600HZ 4X2.
Anakart ASUS M5A78L-M LX3. (SATA II)
SSD: JD 240GB Lite Edition
(BIOS güncel)

Çözüm
Msconfig'te onyukleme kisminda yuklu olan 2 veya daha fazla isletim sistemi varsa istediginiz Windows surumunu varsayilan olarak ayarlayin. Daha sonra istemediginiz Windows'lari yine ayni yerden silebilirsiniz. Ya da varsayilan olarak ayarlamin bir farkli yolu "gelismis sistem ayarlari / gelismis baslatma ve kurtarma / ayarlar kismini acin. Sistem baslatmanin altinda "varsayilan isletim sistemini" yine istediginizi yapip MSConfig'ten digerlerini silebilirsiniz. Umarim cozulur sorununuz.
Msconfig'te onyukleme kisminda yuklu olan 2 veya daha fazla isletim sistemi varsa istediginiz Windows surumunu varsayilan olarak ayarlayin. Daha sonra istemediginiz Windows'lari yine ayni yerden silebilirsiniz. Ya da varsayilan olarak ayarlamin bir farkli yolu "gelismis sistem ayarlari / gelismis baslatma ve kurtarma / ayarlar kismini acin. Sistem baslatmanin altinda "varsayilan isletim sistemini" yine istediginizi yapip MSConfig'ten digerlerini silebilirsiniz. Umarim cozulur sorununuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Klonlamadan sonra bende de acilis ekraninda sol ust kosede beyaz cizgi yanip sonuyor. Ne yaptiysam olmadi.
Doğrudur hocam. Benim kullandığım program nasıl becerdiyse klonladigim diskin boot dosyalarını da bozmuştu. Windows'u başlatamıyordum. O yüzden bence temiz kurulum yapmak en sağlıklısı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Program önerir misiniz rica etsem?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video sağlam gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı