KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatasi nasıl çözülür?

miyawisu

Centipat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/14RcZ06ycUNcqr9CjqEMwn_KWlPNToZlf?usp=sharing
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
NVMe Micron_3400
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4070
Anakart
MSI MS-17S2
İşlemci
13.Nesil Intel i9-13980HX
Bilgisayarimin BIOS'u, Windows Update'leri, ekran karti guncellemeleri guncel olmasina ragmen KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED vgk.sys (0x1e) hatasi aliyorum. Bunu nasıl duzeltebilirim? Minidump dosyalarini ekliyorum. Vanguard'i kapadigim zaman sorun kesiliyor. Yoksa laptop surekli olarak hatayi alip kendi kendine yeniden baslatiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Vanguard, ring0 düzeyinde çalıştığı için sürekli şekilde hataya sebep olur.
Riot'a durumla alakalı bilet gönderin.

RAM sorunu için de @claus hocamın dediği gibi, işin ehli birini bulduğunuz taktirde işlemlerin ilerlemesi adına vermeniz pozitif olacaktır.

Riot yardimci olamayacaklarini tek sebebinin benim Intel i9 13980HX'e sahip olmam oldugunu ve cozumlerinin olmadigini soylediler. MSI ile iletisime gectim onlar da Vanguard kaynakli oldugunu ve yardimci olamayacaklarini ilettiler herhangi bir bilgisayarciyla sorunu cozebilecegimi sanmiyorum delirmek uzereyim bilgisayara format atma gibi bir secenegim de yok icerisinde onemli dosyalarim mevcut.

Valorant'ı kaldırmanız gerekli öyleyse.
13. nesil i9'a sahip diye yardımcı olmamak, çok profesyonel bir yaklaşım :) takdir etmek lazım.

Tek oynadigim oyunlar Valorant ve League of Legends oldugu icin bu konu benim icin cok zorlu... Kendi yazilimlarindan kaynakli bir problemin sucunu ustlenmemeleri de ayri trajikomik bir olay.

@miyawisu merhaba. Farkındayım ancak maalesef ki şu an için Vanguard kullanan yazılımların kaldırılması haricinde bir çözüm yolu görünmüyor.

Anti-cheat motorlarının doğası gereği kernel yani çekirdek düzeyine yakın çalışırlar.
Sorun işlemciden ziyade direkt Vanguard'ın kendisinden kaynaklı.

Güncelleme bekleyebilirsiniz en kötü.
Ancak dediğim gibi, ufukta görünen tek çözüm yolu Vanguard kullanan uygulamaları kaldırmak.

Saygılarımla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı