Rehber KMSpico aktivasyonu nasıl kaldırılır?

Merhaba, yakın zamanda bir kişi yardım istedi. "KMSpico zararlısı bulaştı. Yardım eder misin?" diye. Ve sorunu çözdük gibi. Bugün KMSpico zararlısını temizleyeceğiz.

KMSpico nasıl anlaşılır?
Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS yazar ise KMSpico zararlısı size bulaşmışdır. Ayrıca diğer arkadaşlar KMS, KMSpico olduğunu ifade etmez diyor. KMS sunucusu size zararlı yazılım atabilir bilginiz olsun.

Nasıl silinir?
Bu zararlıyı temizlemek için Anti-Malware kullanacağız. Kullanacağımız Anti-Malwarelar:
"MBAM, Zemana"

MBAM, Zemana ile tam tarama yapıp dosyaları siliyoruz. Ve CMD'yi yönetici olarak açıp şu kodları yazıyoruz. Sıra sıra:

Kod:
slmgr /cpky
slmgr /upk
slmgr -dlv

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve tekrar slmgr -dlv kodunu giriyoruz. Evet KMSpico zararlısı şu anda yok gibi gözüküyor. A-V ve A-M (anti-malware) yazılımları bulamadı. Not: 120 dakika sonra yeniden aynı işlemleri uyguluyoruz sorun olmayacak.

Nedir bu KMSpico belası?
KMSpico eğer bilgisayarınıza bulaşır ise bilgisayarınız zombi olur. Nedir bu zombi? Üzerinizden para kazanılıyor. Bot olarak kullanılıyorsunuz, İnstagram bot vb. olarak sizi kullanıyorlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Windows'un yasal olarak sunduğu KMS sunucuları var. Bu sunucular üzerinden yasal olarak para verip aktivasyon yapabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi;
KMS (Key Management Service – Anahtar Yönetim Servisi)
Bu KMS açığı yüzünden KMSpico adlı program ücretsiz etkinleştirme yapıyor belli bir süreliğine.
Yani arkadaşın anlatmak istediği KMS resmi yöntemdir ama KMSpico programı zararlıdır. Her KMS yazan da virüs değildir. KMSpico zararlısı anti-malware programlarla tespit edilebilir. Burada önemli olan "slmgr /xpr" komutudur. Eğer kalıcıysa sıkıntı yok. Eğer süreliyse işte o zaman KMSpico kullanılmıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben yapıyorum kaldırıyorum fakat bir süre sonra tekrar KMS aktivasyonu yazıyor. Ürün anahtarı girilmiş oluyor, yardımcı olabilir misiniz?
 
"Slmgr -cpky" ve "slmgr -upk" yazdıktan sonra "slmgr -dlv" yazıp ekran görüntüsü atabilir misin?

Hocam dediğinizi yapınca ürün anahtarı bulunamadı diyor fakat en geç 12 saat sonra tekrar KMS'nin aktifleştiğini görüyorum. KMS kaldırma işlemlerini defalarca denedim Kaspersky ve MBAM'dan taratıp bulduğu dosyaları da silmiştim ama geri gelip duruyor. 30 TL'ye bir tane key satın alsam geri gelmeyi durdurur mu acaba?
 
Hocam dediğinizi yapınca ürün anahtarı bulunamadı diyor fakat en geç 12 saat sonra tekrar KMS'nin aktifleştiğini görüyorum. KMS kaldırma işlemlerini defalarca denedim Kaspersky ve MBAM'dan taratıp bulduğu dosyaları da silmiştim ama geri gelip duruyor. 30 TL'ye bir tane key satın alsam geri gelmeyi durdurur mu acaba?

Windows arada bir kayıtlı sunucu üzerinden kontrol yapıyor olmalı. Hazırda kayıtlı olan sunucu da KMS etkinleştirmesi yapılırken kullanılan 3. parti bir KMS sunucusu anladığım kadarıyla. Bu komutlarla lisans anahtarını ve etkinleştirme durumunu kaldırmış oluyoruz. Sunucunun nasıl varsayılan hale getirildiğini bilmiyorum.
 
Merhaba bu KMS olayını yeni farkettim bilgisayarımda rehberi uyguladım fakat şöyle bir sıkıntı gördüm Ürün anahtarını değiştir butonuna bastığımda " zemana yazılımı - systemsettingsAdminFlows.exe - diye karantina uyarısı veriyor bu konuda ne yapmalıyım acaba ?
 
Merhaba bu KMS olayını yeni fark ettim bilgisayarımda rehberi uyguladım fakat şöyle bir sıkıntı gördüm ürün anahtarını değiştir butonuna bastığımda " zemana yazılımı - systemsettingsAdminFlows.exe - diye karantina uyarısı veriyor bu konuda ne yapmalıyım acaba?

Şahsi fikrim eğer bilgisayarınızda KMS varsa formatlayın en iyi kurtulma şekli budur. Sorduğunuz soruya gelirsek yanlış hatırlamıyorsam SystemSettingsAdminFlows.exe, dosyaları açmak, düzenlemek, kaldırmak için gereken yönetici ayrıcalıklarından sorumludur, yani virüs değildir.
 
Ben lisansı Vatan Bilgisayar'dan almıştım sistemi aldığım zaman ve bende de KMS yazısı çıkıyor.
Anlamdığım şey vatan nasıl KMS yükler.
 
Hortlatıyorum kusura bakmayın. Eskiden kullanmıştım sildim daha sonra w11 geçtim ama aniden etkinlestir yazısı gitti yazdım cmd ye bu geldi.
1712522906426.png
 

Geri
Yukarı