ue666
Hectopat
Meselenin ırkla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kim ne derse desin, mevcut nüfus artış hızıyla çok sürmeden bunlar yerli halkın sayısına ulaşır ve geçerler. O sorunu bu sorunu derken Afgan Sorunu, Suriyeli Sorunu diye başlıkları her gün haberlerde görürsünüz. Sigortasız işçi çalıştırılması ve düşük ücretle bu kişilerin istihdam edilmesi iş gücü piyasasını olumsuz etkiler. Hem işsizlik artar hem de işgücü piyasasında arz-talep mekanizması zarar görür. Asgari ücretin -az olan- artış eğilimi iyice azalır. Bu insanların geldiği yerde uygulanan rejime bakarsanız adalet açısından bizden daha geride olduklarını görürsünüz. Mevcut kanunlarla önüne geçemediğiniz bir çok suçun bu insanlar tarafından işlenerek artmayacağının garantisi var mı? İşin adalet yanı da sarpa saracak. Kısaca demografik yapı değişecek, toplum anlayışımız karmaşık ve daha düzensiz olacak, ekonomik açıdan zarar görmeye devam edeceğiz, yaşanacak kültürel etkileşim bize pek olumlu yansımayacak, suç oranları artacak, toplam talep artışı nedeniyle önünü alamadığınız bir enflasyon dalgası sizi oturduğunuz yerden fakirleştirecek. Buraya hepsini yazsam roman olur. Ben ülkemde yerleşik olan vatandaşların hakkını gözeterek bu kişilerin savaştan kaçarak ülkeme gelmelerini istemiyorum. Ülkemin ve toplumun çıkarlarına ters düştüğü için bu insanları istememem ırkçılık ise evet, en alasından ırkçıyım. Gözünüz bir şeyleri görmeye başlar ancak çok geç olur.1 kişi için tüm halkı suçluyorsun. Irkçı.