Kod ile Windows etkinleştirme

Ben direkt olarak CMD'den etkinleştirmiştim. Sorun olmazsa ve isteyen olursa kodları atabilirim.
 
Herhangi bir virüs içeren program indirmiyor ya, o garibime gitti. Şu an daha orijinal Windows 10 anahtarımı kullanmadım, hala tarama yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yok. Güncelleme alıyor virüs yok, çok ilginç.
Şey gibi düşünebilirsiniz. Netflix sunucusundan dizi izlemek gibi.

Peki işletim sistemi farkına göre girilen key değişiyor mu? Veya key'i neye göre giriyorsunuz?
 
Çünkü bahsedilen ürün anahtarı bir nevi Master ürün anahtarı. Yani bunlar etkinleştirme için değil, sürümü belirlemekte kullanılıyor (Home, Pro, Enterprise, Education gibi). Bu komutlarla kısaca bir KMS sunucusuna bağlanıyor ve etkinleştiriyorsunuz. Bunun etik yanını bir kenara koysak bile, sonuçta bağlandığınız sunucu etkinleştirmekten (Veya etkinleştirmiş gibi göstermekten) fazlasını yapıyor olabilir. Önceki sayfada @24099 da bir görselle de anlatmış zaten. Bu sunucularla bilgisayarınız arasında bir bilgi alışverişi söz konusu ve sunucudan hangi bilgilerin indirildiği, bilgisayarınızdan hangi verilerin gönderildiğini, bilgisayarınızın nasıl bir ağa katıldığını bilemezsiniz. Bir program kullanmasanız dahi kötü amaçlı bir sunucuya bağlanıyor da olabilirsiniz. Bu tür yolları genellikle güvenilir bulmuyorum ve korsan kullanmamanızı öneririm. Özellikle bir lisansın fiyatı gayet uygunken.
 
Merhaba arkadaşlar, ekranın sağında windowsu etkinleştir uyarısı vardı. Onu kaldırmak için aynen o kodları girdim ve oldu. Şimdi ekranın sağında o yazı yok ve güncelleme alıyor. Sterben, hocam bu kodlar hakkında yeni bir bilginiz var mı ? İşlemi yaptıktan sonra sizin bu yazılarınızı gördüm.
 
KMS sunucusu ile aktivasyon genellikle Volume lisans sahibi şirketlerde çevrimdışı aktivasyon için kullanılıyor. İnternette paylaşılan kodlardaki sunucularda ise Microsoft'un KMS sunucusunu bir nevi taklit eden KMS Server Emulator diye tabir edilen tersine mühendislik ile yazılmış açık kaynak kodlu yazılımlar mevcut. (Her sunucu için demiyorum bunu. Bazı sunucular kötü amaçlı olabilir.) Bu yazılımlar herhangi bir Volume lisans gerektirmeden kullanıcılar tarafından gönderilen etkinleştirme isteklerini onaylıyor. Ve bu sayede 180 gün boyunca Windows, Office gibi Microsoft'un çoğu yazılımını etkinleştirebiliyorsunuz. 7 günlük periyotlarla sunucuya tekrar istek gönderilerek 180 günlük süre yenileniyor. Onun dışında bu sunucularla başka bir bağlantınız olmuyor.

Şahsen ben internette paylaşılan sunuculara güvenmiyorum. Kendi sunucumla etkinleştirme yapıyorum.
 
Konuyu güncellemekte fayda görüyorum çünkü bende bu şekilde kullanıyorum ve güvenlik konusunda aklımda soru işaretleri var, aslında müsait bir arkadaş Wireshark gibi bir araç ile söz konusu sunucu ile arada geçen iletişime bir bakabilir ve konu altında durumu belirtebilir.

Ek olarak herhangi bir .exe, .bat, .com gibi çalıştırılabilir dosya execute edilmeden virüs bulaşmayacağını belirtmem gerekiyor. Bizim burada bakmak istediğimiz şey virüs değil, Ağın güvenliği.
 
Konuyu hortlatıyorum ancak bende guveli olmadığına karar verdim peki bunun geri donus yolu nedir formatla gider mi cmd den etkinlestilen anakarta mi işliyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı